Predaje iPhonu 8 rekordy nerúcajú.

O iPhone 7 je aktuálne väčší záujem ako o tohtoročnú novinku. Tvrdí to Reuters, ktorý sa odvoláva na analýzu spoločnosti KeyBanc Capital Markets a údaje od operátorov v Amerike a Británii. Tohtoročná situácia je pre Apple neobvyklá – nové modely obvykle rúcajú rekordy v predajnosti, pričom slušné predajné čísla dosahujú štandardne aj staršie modely vďaka ich zlacneniu.

Tento rok je situácia trochu iná. iPhone 8 neláka, pretože Apple čoskoro do predaja prinesie iPhone X s úplne novým dizajnom. Z hľadiska technológií sú iPhone 8 (Plus) a iPhone X prakticky totožné telefóny, avšak ľudí láka najmä nový dizajn, za ktorý sú ochotní si priplatiť. iPhone 7 sa predáva veľmi dobre vďaka nedávnemu zlacneniu. Ide teda o ideálnu voľbu pre ľudí, ktorí hľadajú najlepší pomer cena/výkon. Výsledkom je atypická situácia, kedy sa iPhone 7 predáva lepšie ako osmička.

iPhone X sa dostane do predaja 3. novembra. Tento deň by sa mal predávať aj na Slovensku. Uvidíme však, aké dodávky bude mať Apple k dispozícii a koľko kusov reálne na náš trh v prvých týždňoch od spustenia predaja dovezie.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: 24 hodín s iPhone 8 (doplnené o video)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit