Rozšírenie portov je niečo, čo sa zíde a mnoho používateľov to vníma ako štandardnú súčasť k notebooku. Na cestách ho využijú tak ako je, po príchode do kancelárie pripoja dokovaciu stanicu a majú extra zásobu USB, HDMI a iných portov. Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C je príslušenstvo navrhnuté tak, aby ste mali k dispozícii rôzne spôsoby pripojenia externých monitorov.

Nájdete tu dva konektory typu DisplayPort a dva HDMI. Ďalej sú tu tri USB 3.0 porty, dva vo verzii 2.0 a jeden USB-C. Nechýba ani RJ-45 a kombinovaný audio port. To je slušná zásoba najžiadanejších portov, stačí len pripojiť k notebooku. Samotná stanica sa nabíja obdĺžnikovým (žltým) konektorom ako mnoho notebookov Lenovo. Ďalej ale môžete pripojiť notebook cez USB-C, čo považujeme za univerzálny prístup, a to nielen pre notebooky Lenovo. Pripojenie do systému nevyžaduje inštalovanie žiadnych ovládačov. Systém ich vyhľadá automaticky. Stanica je zameraná na kompatibilné notebooky ThinkPad.

Tlačidlo navrchu slúži na jej vypnutie. Nemusíte ju teda odpájať z konektora notebooku. Napájanie notebooku bude fungovať ďalej, vypnú sa len ostatné porty na dokovacej stanici. Dobrá vec, na ktorú si rýchlo zvyknete. Najmä ak máte rôzne externé disky. Nás tiež potešila prítomnosť ethernetového konektora. Nie je potrebné pripájať ho k notebooku, čo neraz znamená nešikovné ťahanie káblov cez celý stôl.

Cena: 193,66 €

Zapožičal: Datacomp

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.