Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Chcete si vychutnať všetky detaily futbalového EURO 2016 a znásobiť svoj pôžitok z historickej premiéry slovenskej reprezentácie? Zárukou dokonalej futbalovej atmosféry je správny výber televízora, ktorý vám priamo v obývačke vytvorí pohodu, akú by ste si užili na francúzskych futbalových štadiónoch.

Okrem tradičných rekvizít, akými sú vlajky, trúbky či rapkáče je v prvom rade  potrebný vhodný televízor so správnymi parametrami, ktorý priamym prenosom dodá jedinečnú autentickosť. Na trhu je dnes široký výber televízorov a vybrať si ten ideálny, je pre laika náročné. Prinášame pár tipov, ako na to.

Čím väčšia uhlopriečka, tým pohodlnejšie pozeranie

,,Pri kúpe je potrebné dbať na ideálne rozlíšenie. Pokiaľ si chcete vychutnať všetky detaily zápasov s dokonale čistým obrazom, oplatí sa vsadiť na Ultra HD rozlíšenie,” vysvetľuje riaditeľ akčného internetového obchodu Hej.sk a českého Kasa.cz Vladimír Sušil. Obľúbenosť Ultra HD rozlíšení stále narastá, a to najmä pri televízoroch s uhlopriečkou nad 43″. Ponúkajú unikátne rozlíšenie obrazu a zobrazujú štyrikrát viac bodov ako najrozšírenejšie Full HD.

,,Netreba zabúdať, že u televízorov skutočne platí pravidlo, že čím väčšia obrazovka, tým máte väčšie pohodlie i zážitok zo sledovania,“ pripomína Sušil. Ak sa neviete rozhodnúť, aká uhlopriečka by bola pre vás tá správna, berte do úvahy vzdialenosť, z ktorej budete televízor sledovať. Pri vzdialenosti do 1,4m voľte uhlopriečku 20-28“. Ak sedíte 1,2 až 2m od prijímača, kúpte veľkosť 32“. Do obývačky, kde je televízor od pohovky vzdialený približne 2,5m vyberajte medzi uhlopriečkami 39-43“. V prípade diaľky 1,8 až 3m investujte do 48-50“ televízora.

Sledujte energetické štítky

Keďže majstrovstvá potrvajú mesiac a vy pravdepodobne strávite pred obrazovkami veľa času, nezabúdajte na energetickú úspornosť. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý televízor je úspornejší a nemáte po ruke odborníka, sledujte energetické štítky, ktorými sú všetky televízory vybavené. Obsahujú nielen informácie o spotrebe, ale aj o ďalších kľúčových parametroch, ako je výrobca, model, energetická trieda, ročná spotreba televízora či uhlopriečka.

,,V súčasnosti najrozšírenejším typom displeja, ktorý nahradil LCD TV, sú LED obrazovky, ktoré majú výrazne nižšiu spotrebu,“ prezrádza Sušil, ktorý dodáva, že na trhu sú už aj takzvané OLED prijímače. Tie využívajú organické diódy, ktoré po zavedení prúdu vyžarujú svetlo. OLED televízory majú v porovnaní s LED obrazovkami lepšiu farbu, jas a ich nezanedbateľnou výhodou je ich hmotnosť.

Nenechajte si ujsť historickú premiéru slovenskej reprezentácie na v poradí už 15. Majstrovstvách Európy vo futbale, ktoré potrvajú od 10. júna do 10. júla. Ak si nestíhate rezervovať miesto na francúzskych futbalových štadiónoch, zaobstarajte si televízor v predstihu a vychutnajte si futbalový ošiaľ v pohodlí domova.

Značky: