Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo oznámila najnovšie prírastky do svojho portfólia ThinkPad a ThinkVision.

Prepracovaný ThinkPad X1 Extreme Gen 4 poskytuje viac energie, lepšiu konektivitu a bohaté možnosti konfigurácie v reakcii na dopyt zákazníkov. Model X1 Extreme Gen 4 je poháňaný až najnovšími procesormi Intel® Core ™ i9 série H v sérii® 11. generácie a je k dispozícii s najnovšími grafickými procesormi notebookov NVIDIA® GeForce RTX ™, až 64 GB pamäte DDR4 a podporou dvoch diskov SSD (Solid-State Drive). ThinkPad X1 Extreme Gen 4 je tiež ponúkaný s voliteľnou 5G bezdrôtovou sieťou WAN1 pre vysokorýchlostný prístup ku cloudovým dátam. S množstvom až 74% spoločností, ktoré plánujú trvalý prechod na hybridnú prácu, je potrebné zabezpečiť všetky požiadavky používateľov. X1 Extreme Gen 4 poskytuje špičkové služby vďaka 16-palcovému displeju s uhlopriečkou od okraja po okraj až do 4K spolu s podporou Dolby Vision®, novou webovou kamerou s rozlíšením FHD, duálnym mikrofónmi s potlačením hluku a systémom reproduktorov Dolby Atmos® o 20% väčším ako v predchádzajúcej generácii. Celý tento výkon zabalený v legendárnom odolnom balení ThinkPad, ktoré váži menej ako 1,81kg!

Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 4. Zdroj: Lenovo

Lenovo taktiež predstavuje modely ThinkPad L13 Gen 2 a L13 Yoga Gen 2 poháňané najnovšími mobilnými procesormi AMD Ryzen™ 5000 Series. Séria L13, ktorá ponúka hodnotu bez kompromisov, pomáha používateľom efektívnejšie pracovať s funkciami zameranými na produktivitu a bezpečnosť. Na doplnenie portfólia, ktoré sa zameriava na nové hybridné pracovné štýly, uvádzame na trh tiež úplne nový mobilný monitor ThinkVision M15, ktorý poskytuje flexibilitu druhej obrazovky vo vysoko prenosnom balení, a displej ThinkVision T24m-20, či tiež webkameru MC50, ktoré spoločne ponúkajú premyslene navrhnutý koncept pre kvalitné a dostupné riešenia videokonferencií.

Štvrtá generácia ThinkPad X1 Extreme je navrhnutá ako powerhouse pre potešenie digitálnych kreatívcov a zákazníkov, ktorí hľadajú najvyšší výkon pre prácu a zábavu s procesormi až 11. generácie Intel Core i9 H s voliteľnou platformou Intel vPro, ochranou ThinkShield pre funkcie zabezpečenia na podnikovej úrovni, živé zobrazovanie a pokročilé možnosti mobilnej grafiky. Tenký iba 17,7mm a menej ako 1,81 kg vážiaci X1 Extreme Gen 4 s niekoľkými vrstvami vystužených uhlíkových vlákien predstavuje vysokú kvalitu. Extrémny výkon vyžaduje maximálnu tepelnú účinnosť, aby používatelia mohli posúvať svoje kreatívne hranice bez obáv z prehriatia. Inžinieri spoločnosti Lenovo vyvinuli tri nové doplnkové chladiace systémy pre modely nakonfigurované na NVIDIA RTX. Hybridný chladiaci systém využíva na zaistenie optimálneho chodu intenzívnej grafiky ako tradičné tepelné trubice, tak aj veľkú parnú komoru. Nasávanie vzduchu z klávesnice zvyšuje prúdenie chladného vzduchu cez ventilátory pri zachovaní odolnosti proti rozliatiu kvapalín. A konečne, dizajn s dvojitým obtokom umožňuje prúdenie vzduchu cez hornú a spodnú časť chladiaceho systému, aby sa zlepšila tepelná izolácia. Tieto prvky poskytujú pohľad na neúnavné úsilie spoločnosti Lenovo o zdokonaľovanie inžinierskych procesov, ktoré pomáhajú ďalej chrániť najmodernejšie vnútorné komponenty.

Zadná strana Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen4. Zdroj: Lenovo

Stručný prehľad nových funkcií:

  • Nový 16-palcový displej s pomerom strán 16:10 obklopený štvorstranným úzkym rámom, ktorý je uložený v 17,7 mm šasi s hmotnosťou 1,81 kg (3,99 libry) 2.
  • Možnosti zobrazenia ponúkajú až 600 nitový jas s rozlíšením 4K, Dolby Vision HDR pre mimoriadne živý obraz a sú vybavené technológiou slabého modrého svetla. Voliteľné sú tiež možnosti dotyku, pera a továrenskej kalibrácie farieb.
  • Napájanie ohromujúcich vizuálov si vyžaduje vysokovýkonnú mobilnú grafiku, ktorá je poskytovaná vďaka grafickým procesorom NVIDIA GeForce RTX 3050Ti, NVIDIA RTX 3060, RTX 3070 alebo RTX 3080, pričom disponuje 16 GB pamäte GDDR6.
  • Komunikácia z ľubovoľného miesta nikdy nebola ľahšia alebo rýchlejšia vďaka Intel Wi-Fi 6E3 a voliteľnej 5G bezdrôtovej sieti WAN1 poskytujúcej optimálne pripojenie doma, v kancelárii alebo kdekoľvek medzi tým.
  • X1 Extreme Gen 4 môže byť nakonfigurovaný s až 64 GB pamäťou DDR4 a dvoma 2 TB M.2 PCIe Gen 4 SSD a štandardnou batériou s kapacitou 90Wh (watthodina) ponúka výdrž batérie až 10,7 hodín4.
  • Nový dizajn integruje FHD webkameru alebo infračervenú FHD webkameru pre vylepšenie kvality videokonferencií a samozrejme obsahuje aj fyzickú uzávierku kamery. Zábavu a zjednotenú komunikáciu ešte vylepšuje systém reproduktorov Dolby Atmos, ktorý vydáva krištáľovo čistý zvuk smerom k používateľovi a mikrofóny so vzdialeným poľom zabezpečujú zreteľný zvuk.
  • Nezabúda sa na bezpečnosť a jednoduché používanie. Čítačka odtlačkov prstov je integrovaná do vypínača pre jednoduchšie prihlásenie pomocou Windows Hello™, väčší – 115mm touchpad vyhovuje používateľom, ktorí uprednostňujú túto metódu ovládania pred legendárnym TrackPointom. Klávesy rýchleho prístupu umožňujú rýchle prijatie a ukončenie zvukových a videohovorov.

Vynikajúcim spoločníkom X1 Extreme je nový mobilný monitor ThinkVision M15. S hmotnosťou iba 860 gramov (2 libry)2 predstavuje M15 takmer dvojnásobný pozorovací priestor ku X1 Extreme s 15,6-palcovou obrazovkou s rozlíšením FHD, ktorá je ľahko pripojiteľná pomocou kábla USB typu C. Tento môže tiež ponúknuť prenos energie pre elegantné riešenie s jedným káblom5. Môžeme ho dokonca pripojiť ku kompatibilnému smartfónu s plne funkčným portom USB typu C.

Mobilný moniuor M15

Či už ide o pridanie pohodlného druhého displeja v domácej kancelárii, alebo o pohodlné zdieľanie obsahu s kolegami v konferenčných priestoroch, ThinkVision M15 je vhodný na dlhodobé používanie vďaka ergonomickému stojanu na nastavenie výšky a je vybavený technológiou TÜV Rheinland® pre slabé modré svetlo, ktorá znižuje namáhanie očí. Navyše je dodávaný s ochranným puzdrom, takže pohodlne zapadne do prenosného kufra s notebookom.

Ak je pre vyhradený pracovný priestor potrebný väčší pevný monitor, ThinkVision T24m-20 nie je len obyčajný 23,8-palcový FHD monitor, ale je efektívnym riešením dokovania pomocou jedného kábla USB typu C, ktoré podporuje prenos údajov, videa/zvuku, ethernetu a tiež dodávku energie až 90W na kompatibilné zariadenia. Podporuje tiež pokročilejšie funkcie, akou je napríklad daisy chain pre konfiguráciu viacerých monitorov, pričom tlačidlo napájania môže zapnúť kompatibilný pripojený počítač. ThinkVision T24m-20 tiež obsahuje softvér Lenovo Display Control Center s názvom ThinkColor, ktorý pomáha používateľom bezproblémovo vykonávať viac úloh naraz a tiež vykonávať pokročilé úpravy obrazovky prostredníctvom okien s jedným alebo viacerými displejmi v jednoduchom používateľskom rozhraní typu point-and-click.

Nová webová kamera pre monitor ThinkVision MC50, ktorá je navrhnutá tak, aby vyhovovala všetkým súčasným monitorom série ThinkVision P alebo T66, je však dokonale vhodná na to, aby z T24m-20 urobila cenovo dostupný videokonferenčný hub. Webkamera FHD 1080p so vstavanými mikrofónmi s dvojitým potlačením hluku poskytuje vynikajúcu audiovizuálnu kvalitu a má inteligentný semafor, ktorý rozsvieti červené svetlo na vrchu webovej kamery, keď je používateľ v konferenčnom hovore, čím informuje kolegov alebo členov rodiny, že užívateľ je „zaneprázdnený“!

Webkamera MC50 sa ľahko používa s pripojením USB typu plug-and-play, má funkciu nakláňania a otáčania, takže je potrebné premiestniť iba kameru, nie celý monitor, pre väčšiu bezpečnosť obsahuje fyzickú uzávierku kamery a zabezpečenie proti krádeži.

Spoločnosť Lenovo takisto rozširuje svoje portfólio ThinkPad L o dva nové prírastky poháňané mobilnými procesormi AMD Ryzen 5000 Series s dostupnými grafickými kartami AMD Radeon™ Graphics a PRO. Čierne alebo strieborné notebooky L13, ktoré zvyšujú produktivitu vďaka flexibilným možnostiam dokovania a modernému pohotovostnému režimu, obsahujú vstavané bezpečnostné riešenia ThinkShield pre ešte väčšiu bezpečnosť. Biometria na podnikovej úrovni, ako napríklad rozpoznávanie tváre7 Windows Hello, čítačka odtlačkov prstov Match on Chip, spolu s uzávierkou webkamery a bezpečnostnými funkciami AMD, to všetko kombinuje vylepšenú ochranu dát a zariadení.

ThinkPad L13 Yoga Gen 2 je náš prvý konvertibilný notebook so systémom Windows 10 poháňaný najnovšími procesormi AMD Ryzen Mobile. 13,3-palcový počítač L13 Yoga Gen 2, ktorý poskytuje rýchlosť a odozvu potrebnú v dnešnom svete práce odkiaľkoľvek, poskytuje zo svojej 46Wh batérie všestrannosť na až 10,6 hodín denne4. Voliteľné integrované pero je určené na prácu s dotykovým displejom známymi spôsobmi, ktoré používatelia poznajú a využívajú, s presnejšími funkciami zápisu, kreslenia, posúvania a potiahnutia.

ThinkPad L13 Gen 2 prináša používateľom výkonný, príjemný a bezpečný notebook. Vďaka rovnakým základným komponentom ako L13 Yoga a výdrži batérie až 10,8 hodín4 je L13 Gen 2 ideálnou voľbou pre súčasné hybridné pracovné štýly.

Dodatočné informácie nájdete na stránkach:  Lenovo StoryHub newsroom ,Lenovo’s MWC homepage, Lenovo ThinkPad and Lenovo Monitors.

EMEA Dostupnosť a ceny:

Dostupné od:Cena od:
ThinkPad X1 Extreme Gen 4Aug 20213.137€
ThinkPad L13 Yoga Gen 2 (AMD)Aug 20211.059€
ThinkPad L13 Gen 2 (AMD)Aug 2021 862€
ThinkVision M15 Mobile MonitorQ3 2021 235€
ThinkVision T24m-20Q3 2021 274€
ThinkVision MC50 Monitor WebcamQ3 2021 102€

 

ThinkPad X1 Extreme Gen 4
VýkonProcesorAž do Intel® Core™ i9 H-series vPro® Processor
OSWindows 10 Pro
PamäťAž do 64GB DDR4 3200MHz
ÚložiskoAž dve zariadenia – 2TB PCIe Gen 4 SSD
Grafické možnostiIntel® Iris® Xe Graphics; NVIDIA GeForce RTX 3050Ti ; NVIDIA GeForce RTX 3060 8GB ; NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB ; NVIDIA GeForce RTX 3080 16GB
Displej16- palcov 16:10, up to 4K, 600nit, HDR400, 10-bit, Low Blue Light
AudioDolby Atmos Speaker System
KameraFHD 1080p or FHD 1080p Infrared Hybrid Webcam
Batéria90Whr až do 10 hodín
ZabezpečenieČipTPM 2.0
Fyzické zabezpečenieČítačka odtlačkov prstov Match-on-Chip

Spúšť fotoaparátu

Slot pre nano zámok Kensington ™ 12 mm

MIL-STD 810H

PripojeniePorty1 x HDMI 2.1
2 x USB-C 3.1
2 x Intel Thunderbolt 4 (DisplayPort 1.4)
1 x SD Card slot
1 x 3.5mm audio jack
1 x Nano SIM slot (optional)
Bezdrôtové pripojenieWLAN Intel Wi-Fi 6E 802.11 AX (2×2)
Bluetooth® 5.2
DizajnRozmery

(W x D x H)

359.5 x 253.8 x 17.7mm

 

Hmotnosť1.82kg

4.03lbs

 

 ThinkPad L13 Gen 2L13 Yoga Gen 2
VýkonProcesorUp to AMD Ryzen 5000 PRO series processors
OSWindows 10 Pro
PamäťUp to 16GB DDR4 3200MHz
ÚložiskoUp to 1TB PCIe SSD
Grafické možnostiIntegrated AMD Radeon Graphics
Displej13.3-inch Narrow Bezel, up to FHD, 300nit, Touch option13.3-inch Narrow Bezel, FHD, 300nit, Touch
AudioDolby Audio Premium
KameraHD or HD Infrared Hybrid WebcamHD or HD Infrared Hybrid Webcam, optional World-facing Camera
Batéria46Whr up to 10.8 hours46Whr up to 10.6 hours
ZabezpečenieČipTPM 2.0
Fyzické zabezpečenieMatch-on-Chip Fingerprint Reader

Camera Shutter

Kensington™ lock slot

MIL-STD 810H

PripojeniePorty1 x HDMI 2.0
2 x USB-C 3.2
2 x USB-A 3.2
1 x MicroSD Card slot
1 x 3.5mm audio jack
Bezdrôtové pripojenieWLAN Wi-Fi 6 802.11 AX (2×2)
Bluetooth® 5.1
DizajnRozmery

(W x D x H)

311.5 x 219 x 17.6mm

12.26 x 8.62 x 0.69in

311.5 x 219 x 17.6mm

12.26 x 8.62 x 0.69in

Hmotnosť1.38kg

3.06lbs

1.43kg

3.17lbs

 

ThinkVision M15 Mobile Monitor
DisplejPanel15.6 – palcov IPS 16:9
PodsvietenieWLED
Rozlíšenie1920 x 1080
DPI141
Pozorovací uhol178 stupňov / 178 stupňov
Odozva6ms (Extreme mode); 14ms (Normal mode)
Obnovovacia frekvencia60Hz
Svietivosť250 cd/m2
Spotreba a konektivitaSpotreba8W bežná spotreba
NapájanieExterné napájanie

Až do 65W cez USB-C

USB2 x USB-C 3.2 Gen1 (DisplayPort 1.2 Alt Mode)
DizajnRozmery

(D x H x W)

235.5 x 360.0 x 108.4mm (najnižšia pozícia)

245.5 x 360.0 x 108.4mm (najvyššia pozícia)

Hmotnosť0.86kg

1.9lbs

Mechanický dizajnUhol sklonu 0/90 stupňov

Zdvih 10 mm

Schopnosť montáže VESA 100

Slot pre zámok Kensington

 

O spol

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.