Vláda USA začala udeľovať potrebné licencie.

Nekonečná telenovela medzi Huawei a USA pokračujeNew York Times tvrdí, že americká vláda začala udeľovať licencie niektorým firmám, aby mohli opäť obchodovať s Huawei.

Bohužiaľ, konkrétne detaily nie sú známe a nevieme tak, či a ktoré americké firmy získali licencie. Z pohľadu čínskeho výrobcu je momentálne jednou z priorít, aby touto licenciou disponoval Google. Ak sa tak stane, Huawei bude môcť získať Google služby pre nedávno predstavenú vlajkovú loď radu Mate 30.

Portál Android Authority kontaktoval Google aj Huawei so žiadosťou o vyjadrenie sa k aktuálnej situácii. Čínsky výrobca reagoval, že nie je nič nové, čo by mohol komentovať.

Donald Trump už koncom júna tvrdil, že umožní americkým firmám obchodovať s Huawei. Udeľovanie licencií malo začať koncom júla, avšak doteraz nie sú reálne dôkazy, že by sa tak stalo. Dokedy sa to nezmení, sme skeptickí aj k informáciám New York Times.

Zdroj: New York Times

Prečítajte si aj:

Americké firmy chcú obchodovať s Huawei: Poslali už viac ako 130 žiadostí o udelenie licencie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit