Pôjde o prehliadač s vysokou ochranou súkromia bez zbytočných funkcií.

S vyhľadávacím nástrojom a mobilnou aplikáciou DuckDuckGo ste sa pravdepodobne už stretli. Ide o alternatívu k vyhľadávaniu Google, avšak v tomto prípade je kladený veľký dôraz na súkromie používateľov. Spoločnosť, ktorá stojí za tým vyhľadávacím nástrojom, aktuálne pripravuje rovnomenný prehliadač pre počítače, ktorý by mal klásť rovnaký dôraz na súkromie používateľov a ochrániť ich pred sledovaním. 

Generálny riaditeľ DuckDuckGo Gabriel Weinberg obzrejmil, čo pripravovaný prehliadač prinesie, a poznamenáva, že bude fungovať rovnako ako mobilná verzia.

Webový prehliadač bude ponúkať „robustnú ochranu súkromia“ bez toho, aby bolo potrebné zapínať akékoľvek skryté bezpečnostné nastavenia. Rovnako ako mobilná aplikácia bude aj desktopový ekvivalent vybavený tlačidlom „Fire“, ktoré jedným kliknutím okamžite vymaže všetku históriu prehliadania, uložené údaje a karty. 

DuckDuckGo
DuckDuckGo je výborná alternatíva k vyhľadávaniu na Googli

Nový webový prehliadač ponúkne prehľadné rozhranie a zbaví sa všetkého “neporiadku”, ktorý nachádzame v bežných prehliadačoch. Prvé testy dokonca naznačujú, že je výrazne rýchlejší ako Google Chrome.

Prehliadač DuckDuckGo pre web je v súčasnosti v uzavretom beta testovaní pre macOS, ale indície naznačujú, že spoločnosť ho pripravuje aj pre Windows. Neviem však, kedy tieto verzie budú dostupné pre širokú verejnosť.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.