Aplikáciu Duolingo určite poznáte, ale ak náhodou nie, tak ide o veľmi podarenú apku zameranú na výučbu rôznych cudzích jazykov veľmi zaujímavým spôsobom, ktorý vás bude baviť.

Úspešný projekt zameraný na cudzie jazyky by sa mal už čoskoro rozrásť – spoločnosť Duolingo pracuje na novej výučbovej aplikácii – so zameraním na matematiku, pričom bude pomáhať primárne deťom, resp. mladším študentom, aby sa v tomto smere zlepšili – formou pútavej a prepracovanej aplikácie.

Ako uviedol portál – TechCrunch , generálny riaditeľ spoločnosti Duolingo, Luis von Ahn, v nedávnom rozhovore potvrdil, že spoločnosť vyvíja matematickú aplikáciu pre deti. Aj keď nie sú známe ďalšie podrobnosti, výkonný riaditeľ dodal, že používatelia sa o projekte dozvedia viac už tento mesiac na Duocone, výročnej konferencii spoločnosti Duolingo. TechCrunch následne oslovil Duolingo, aby získal viac informácií o aplikácii, ale spoločnosť odmietla poskytnúť viac podrobností, pretože, podľa slov generálneho riaditeľa, je tento projekt ešte v rannom štádiu vývoja.

Duolingo
Duolingo

Prvé znaky toho, že sa chystá nová aplikácia boli zaznamenané v máji 2021, keď spoločnosť zverejnila ponuku na nové pracovné miesto ­– hľadali vedca s doktorandom z matematiky. V popise práce bolo uvedené, že zamestnanec bude pri vývoji novej aplikácie pracovať v malom multifunkčnom tíme.

Duolingo má momentálne k dispozícii dve aplikácie. Prvá a najznámejšia ponúka lekcie cudzích jazykov (v ponuke 40 rôznych jazykov), zatiaľ čo Duolingo ABC pomáha deťom naučiť sa čítať a písať po anglicky jednoduchým a zábavným spôsobom. Aplikácia Duolingo ABC nie je lokalizovaná pre náš trh, ale stiahnuť sa dá. Hlavná aplikácia, zameraná na jazyky, je dostupná pre Android aj iOS zariadenia zdarma.

Spoločnosť Duolingo tvrdí, že proces vývoja je stále v počiatočných fázach, no predpoklady sú také, že finálny „produkt“ by mohol byť k dispozícii už o pár mesiacov. Spoločnosť má kvalitných vývojárov, dostatočné skúsenosti o jednoznačne fungujúce „know-how“.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE