Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Americké vydavateľstvo US News & World Report s 90-ročnou históriou ocenilo dva modely Toyota ako najlepšiu voľbu pre rodiny vo svojom každoročnom rebríčku najlepších automobilov. Nová Toyota Camry, ktorá sa na Slovensku objaví už v septembri, získala dve ocenenia a model Highlander triumfoval v kategórii SUV.

Nová Toyota Camry, ktorá sa do slovenských showroomov dostane už v septembri, získala tituly „Najlepšie stredne veľké auto pre rodiny“ a „Najlepšie hybridné vozidlo strednej triedy pre rodiny“. „Tieto ocenenia sú dôkazom toho, že sme dosiahli dokonalú kombináciu športového dizajnu, efektívneho pohonu a interiéru navrhnutého s ohľadom na vodiča. Je to tiež uznanie našich tímov inžinierov, štylistov a pracovníkov tovární, ktorí vytvárajú najobľúbenejší sedan v USA,“ uviedol Mike Tripp, viceprezident marketingu spoločnosti Toyota North America.

Model, ktorý je už 22 rokov najobľúbenejším vozidlom vo svojej triede na americkom trhu, má športovejšiu karosériu, výrazný dizajn, interiér s prémiovými materiálmi, remeselným spracovaním a najnovšími technológiami.

Najväčšou zmenou v modeli Toyota Camry je použitie hybridného pohonu piatej generácie s vyšším výkonom, účinnosťou a príjemnejším zážitkom z jazdy. Nový systém poskytuje celkový výkon 231 koní a akceleráciu z 0 na 100 km/h  za 7,9 sekundy. Vďaka lepšej interakcii s akumulátorom môže benzínový motor pracovať v nižších otáčkach, čo prispieva k tichšej prevádzke a nižšej spotrebe paliva, ktorá v kombinovanom cykle WLTP dosahuje v priemere 5,1 l/100 km.

Nová Toyota Camry, štýlový elegantný sedan reprezentujúci vyššiu strednú triedu, sa na slovenskom trhu objaví už v septembri 2024.

Highlander – hybridné SUV roka

US News & World Report vybral v tohtoročnom rebríčku ešte jeden model značky Toyota. Model Highlander bol vyhlásený za „Najlepšie hybridné SUV pre rodiny“. „Ocenenie Highlander Award a ocenenie Camry Accolades sú dôkazom nášho záväzku vyrábať autá, ktoré sú vhodné pre rodiny. Zameriavame sa na potreby našich zákazníkov a chceme ponúkať vozidlá, ktoré uľahčujú každodenné úlohy,“ dodal Tripp.

Značky: