Hoci nové telefóny iPhone 14 (Pro) boli predstavené len pred necelým týždňom, jednu z najviditeľnejších softvérových noviniek už vývojári stihli skúšobne implementovať aj do telefónov Xiaomi.

Konkrétne to je tzv. Dynamic Island v hornej časti obrazovky, ktorý v operačnom systéme iOS maskuje „priestriel“ na prednú kameru a snímače Face ID. Zároveň po rozšírení dokáže zobraziť ďalšie informácie, prípadne virtuálne tlačidlá a iné ovládacie prvky. Môžu sa týkať hovorov, hudby, časovačov, párovania príslušenstva či rôznych oznámení.

Podobnú softvérovú funkciu na androidovom telefóne teraz v krátkom videu na Twitteri predstavil vlogger a YouTuber Vaibhav Jain, známy aj ako TechDroider. Schválne píšeme „podobnú“, pretože ide o napodobeninu, ktorá sa celkom nepribližuje originálu. Nie je v strede hornej časti displeja, ale naľavo, a prednú kamerku nemaskuje, ale je umiestnená vedľa nej. Schová ju až po rozkliknutí.

Téma nadstavby MIUI, v ktorej sa novinka nachádza, sa nazýva Grumpy UI a zatiaľ je dostupná len v štandardnej čínštine. Xiaomi ju ešte neschválilo a ako informuje sám Vaibhav Jain, vývojár mu povedal, že aktualizácia je zatiaľ v schvaľovacom procese. Ak ním úspešne prejde, mala by sa objaviť v obchode s témami.

Nejde síce o žiadnu prevratnú softvérovú novinku a všetky príslušné informácie dokáže Android zobrazovať v notifikačnom centre, určite sa však nájdu používatelia, ktorí by niečo podobné radi mali vo svojom telefóne.

Zdroj: Androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.