Rýchlejšie a prehľadnejšie. Všetko spolu potvrdíte za pár klikov. Najnovšie je na portáli slovensko.sk dostupný upravený vizuál elektronickej schránky spolu s novou funkciou umožňujúcou hromadné preberanie notifikácií o doručení. Navyše tu nájdete aj graficky výraznejšie upozornenie na termíny, kedy je posledný deň na potvrdenie doručenky či zaplatenie platobného príkazu.

Využitím novej funkcie hromadného prevzatia doručeniek môžu teraz používatelia prevziať  a autorizovať všetky prijaté notifikácie o doručení v schránke jednoduchšie. Potvrdenie je nutným krokom k prebratiu úradných rozhodnutí do vlastných rúk. To je dobrá správa najmä advokátov, exekútorov a pracovníkov väčších spoločností, ktorí denne potvrdzujú desiatky takýchto dokumentov. „Som rád, že práca s e-schránkou na portáli slovensko.sk bude opäť o niečo príjemnejšia a komfortnejšia,,“ povedal Lukáš Sojka, generálny riaditeľ Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby.

Doteraz používatelia počas preberania doručeniek v e-schránkach museli zakaždým vypisovať svoj bezpečnostný osobný kód (BOK). Dnes už všetky správy potvrdíte naraz niekoľkými klikmi a zadaním BOK-u práve jeden raz. „Vyhoveli sme požiadavkám mnohých používateľov, ktorí nám po júlovom spustení vynovených elektronických schránok, spísali svoje pripomienky,“ dodáva Sojka.

Elektronické schránky sú oddnes dostupné v graficky kontrastnejšej verzii. Nasadené úpravy dizajnu sú viditeľné najmä v zozname správ. Používatelia môžu rozlíšiť lepšie farebné odlíšenie prečítaných i neprečítaných správ, farebné zvýraznenie stavu správy či plynutia lehôt. Menšími zmenami a úpravami prešli aj niektoré štýly a veľkosti písma.

Značky: