Ide o bežný jav, ktorý vždy pri jeho aplikovaní vzbudí pozornosť.

Režim online služieb býva úspešný a pri niektorých hrách ako sú športové alebo akčné býva priamo vyžadovaný. Electronic Arts však postupne pridáva na svoj zoznam hry, ktoré už nebudú mať podporu služieb v online hraní. Napríklad strieľačka Crysis 3 vydaná v roku 2013 skončí 7. septembra. Na niektorých platformách skončia aj hry FIFA 18, 19, 20 a 21 a to 6. novembra. NHL 19 nebude mať online hranie o deň neskôr a to na platformách PlayStation 4 a Xbox One.

Podobný osud čaká aj hry Dante’s Inferno a Dead Space 2. Koniec online podpory nastane 8. decembra a v rovnaký deň prestane fungovať multiplayer na hre Mirror’s Edge Catalyst. Tieto informácie nehovoria o stiahnutí hier z obchodu. Poskytujú svoju príbehovú líniu a nie je dôvod ich úplne odstrihnúť. Ako však na niektorých tituloch vidíme, EA ich z obchodu vyškrtne a nemáte viac možnosť si ich zakúpiť. Napríklad staršie tituly Need for Speed.

Okrem kritiky ukončenia podpory hrania býva častou kritikou aj odstraňovanie hier z predaja. Tu ale môžeme polemizovať o tom, ako veľmi sú ešte predávané. Používatelia, ktorí si hry zakúpili ich vo svojom profile zvyknú mať aj naďalej. EA uvádza, že rozhodnutie je v nadväznosti na množstve hráčov, ktorí konkrétny titul hrávajú. V prípade, že to nie je pre firmu rentabilné alebo je počet hráčov veľmi malý, nechcú udržiavať servery, na ktorých minimálne hraná hra beží. Aspoň podľa prepočtov, ktoré firma má.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.