Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vozidlá s elektrickým pohonom si na slovenskom trhu získavajú čoraz väčšiu popularitu. Vzhľadom k nárastu záujmu pripravilo slovenské zastúpenie automobilky Mercedes-Benz roadshow, počas ktorej navštívi štyri mestá a širokej verejnosti predstaví svoje elektrické modely od značky Mercedes-EQ.

Bratislava. Zastúpenie automobilky Mercedes-Benz spolupracuje na tejto roadshow aj so svojimi predajnými partnermi, aby spoločnými silami oslovili čo najviac zákazníkov, priaznivcov ako aj potenciálnych klientov. Podujatie je zároveň v štyroch slovenských mestách otvorené aj pre širokú verejnosť, takže informácie o výnimočných elektrických vozidlách z portfólia Mercedes-EQ sa dostanú k najrozmanitejšiemu publiku.

Roadshow počas mája a júna zavíta do miest Bratislava (21. a 22. mája, OC Aupark), Banská Bystrica (28 a 29. mája, OC Europa), Košice (3. a 4. júna, OC Optima) a Žilina (10. a 11. júna, OC Aupark). V rámci podujatia sa záujemcovia zoznámia s pestrou ponukou elektrických vozidiel od značky Mercedes-EQ. Aktuálne portfólio zahŕňa šesť modelov z rôznych tried od kompaktného mestského SUV EQA, cez EQB, EQC, luxusnú limuzínu EQS až po veľkopriestorovú limuzínu EQV. Posledným prírastkom a hlavnou hviezdou podujatia bude horúca novinka v podobe biznis sedanu EQE.

Na každom z týchto štyroch miest sa staticky predstavia 2 až 3 vozidlá, no k dispozícii bude pre záujemcov aj možnosť absolvovať testovaciu jazdu na elektrických alebo plug-in hybridných vozidlách od značky s hviezdou. Vďaka tomu na vlastnej koži zažijú, aké je to riadiť elektrické, prípadne elektrifikované vozidlo vrátane ich charakteristických vlastností.

Partnerom automobilky Mercedes-Benz je spoločnosť GreenWay, ktorá poskytuje nabíjacie služby pre verejnosť aj firemných klientov. Vďaka tomu budú súčasťou podujatia aj diskusie s odborníkmi zo spoločností Mercedes-Benz a Greenway na tému elektromobility. Záujemcovia získajú komplexný pohľad na elektromobilitu vrátane informácií o výhodách, ktoré im poskytujú elektrické vozidlá, možnostiach nabíjania počas ciest s elektrickým vozidlom po Slovensku aj v zahraničí, experti s nimi budú diskutovať aj o mýtoch a poverách, ktoré sa spájajú s elektrickou mobilitou.

Okrem nevšedných zážitkov a získania množstva nových informácií sa návštevníci môžu zapojiť aj do súťaže, pričom ceny do nej poskytli obaja partneri podujatia — Mercedes-Benz aj Greenway. Stačí, aby sa záujemcovia zaregistrovali na stránke mercedes-benz.sk, prípadne počas podujatia zanechali svoj kontakt a dostanú sa do hry o 5 víkendov s elektromobilom, ku ktorému dostanú aj nabíjaciu kartu Greenway. Okrem toho môžu získať aj množstvo darčekov od oboch spoločností.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.