Najsledovanejšie podujatie ESL v dejinách sa vysielalo v 26 jazykoch a na 14 platformách.

ESL, najväčšia e-sportová spoločnosť, oslávila veľké finále desiateho ročníka Intel Extreme Masters v poľských Katoviciach (prečítajte si našu reportáž) najväčším a najsledovanejším ESL podujatím vo svojej doterajšej histórii. Elitný pro-gamingový okruh korunoval troch víťazov na hlavnom pódiu v Spodek Arena v jednotlivých kategóriách: SK Telecom T1, Fnatic a Polt in League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive a StarCraft II: Legacy of the Void.

IEM-starcraft-polt-2

Vysielanie zo svetového šampionátu Intel Extreme Masters sledovalo vyše 34 miliónov divákov, pričom v tom istom čase sledovalo podujatie viac než 2 milióny divákov v odhadovanej špičke na rôznych platformách. Sledovanosť predstavuje nárast o 32% resp. 25% v porovnaní s minuloročnými korešpondujúcimi podujatiami. Celkové počty robia z IEM World Championship najúspešnejšie online vysielanie ESL všetkých čias. Podujatie malo aj najširšiu distribúciu v dejinách ESL, keď sa naživo vysielalo prostredníctvom internetu a televízie v 17 krajinách cez 10 distribučných partnerov, vrátane Twitch, Yahoo, Azubu a Hitbox.

Tohtoročné podujatie, ktoré pozostávalo z turnajov IEM World Championship a výstavy IEM Expo, zaznamenalo 8% medziročný nárast v návštevnosti. Do ukončenia akcie v nedeľu 6. marca sa na podujatie prišlo pozrieť 113.000 návštevníkov. IEM Expo, kde boli dve turnajové pódia a 43 stánkov partnerov z celého sveta, ponúklo fanúšikom možnosť vyskúšať si najnovšie technológie a pripravované hry. Finále každého IEM turnaja sledovala maximálna kapacita 10.000 divákov v Spodek Arena.

IEM-arena-4

Podujatie prelomilo všetky rekordy ESL v angažovanosti na sociálnych sieťach. Účty ESL a IEM na sociálnych sieťach Twitter a Facebook zaznamenali 3,2 miliónov reakcií, pričom počet vzhliadnutí sa vyšplhal na stovky miliónov. V priebehu podujatia sa takmer 1000 príspevkov na sieťach Twitter a Facebook rozšírilo medzi 30 miliónov používateľov.

Tento rok bol pre IEM desiatym rokom vytvárania monumentálnych e-sportových podujatí. Za 10 rokov sa rozdali peňažné ceny v hodnote vyše 5,5 milióna amerických dolárov, pričom len na podujatí IEM World Championship v Katoviciach išlo o sumu 500,000 amerických dolárov. IEM už videlo 5 kontinentov, na ktorých sa zorganizovalo dokopy 58 IEM podujatí. Pre lepšie vnímanie raketových rastu IEM, prvý ročník zaznamenal okolo 500,000 video relácií, pričom desiaty ročník dosiahol neuveriteľných 132.326.000 video relácií.

TIP: Prečítajte si reportáž z IEM 2016

Hraním hier sa dajú zarobiť peniaze. A to celkom zaujímavé. Veď posúďte sami!

Značky: