Šéf Tesly a SpaceX nemieni zostať na čele sociálnej siete dlho.

Hoci je Elon Musk v súčasnosti generálnym a vlastne aj jediným riaditeľom sociálnej siete Twitter, podľa vlastných slov ju nemieni viesť dlhodobo. Informoval o tom denník Guardian, podľa ktorého to Musk avizoval na súde v Delaware. Tam obhajuje odmenu z roku 2018 vo výške 56 miliárd dolárov, ktorá mu pomohla stať sa najbohatším človekom na svete.

Musk konkrétne povedal, že svoje pôsobenie na čele Twittera plánuje skrátiť na obdobie reorganizácie a potom nájsť za seba náhradu, teda niekoho, kto by vedenie sociálnej siete po ňom prebral.

Na Twitteri šéf Tesly a SpaceX tento týždeň dodal, že zostane v sídle sociálnej siete v San Franciscu dovtedy, kým neodstráni problémy, ktoré ju aktuálne sužujú. To však môže byť dlho, keďže podľa mnohých názorov je práve Muskovo chaotické riadenie ich zdrojom.

Musk oficiálne prevzal Twitter 27. októbra 2022, hoci pôvodne sa tomuto kroku napriek počiatočnému záujmu o sieť chcel vyhnúť. Následne prepustil zhruba polovicu z 7500 zamestnancov, vrátane viacerých riadiacich pracovníkov. Ďalší odišli z Twittera z vlastnej vôle v dôsledku situácie, ktorá nastala.

Odlev pracovníkov a rýchle nepremyslené kroky Muska vyvolali na sociálnej sieti zmätok, na ktorý zareagovali viacerí veľkí inzerenti odchodom z platformy. Musk preto aj v tejto súvislosti varoval, že Twitter môže v krajnom prípade i zbankrotovať.

Od zostávajúcich pracovníkov vyžaduje excentrický technologický guru oveľa intenzívnejšiu prácu ako doteraz a úplne zrušil aj prácu z domu.

Zdroj: TheGuardian.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.