Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Špičková technológia 3D tlače ponúka stolnú alternatívu na výrobu rozmerných modelov v najlepšej kvalite a s vysokým výkonom

Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológii a prevádzkovateľ portálu Abc3D, začala distribúciu globálneho výrobcu 3D tlačiarní Raise3D. Portfólio postavené na špičkovej technológii 3D tlače zahŕňa veľmi spoľahlivé stolné 3D tlačiarne. Pre všetkých, ktorí pracujú s veľkoformátovými FFF/FDM tlačiarňami diametru 1,75, tak teraz môže Elvira ponúknuť aj stolnú alternatívu na vysokopresné prototypovanie a výrobu modelov.

V súčasnosti, keď priemysel hľadá úspory, predstavujú 3D tlačiarne pre každý výrobný podnik významný prínos v inovácii, úspore nákladov aj nezávislosti. Pri konvenčných výrobných technológiách je 3D tlač mimoriadnym benefitom pre vývoj, prototypovanie a malosériovú výrobu. Z tohto pohľadu ponúkajú 3D tlačiarne Raise3D zákazníkom mimoriadny potenciál výroby modelov zo širokej škály materiálov v najlepšej kvalite a s vysokým výkonom.

Kľúčové produkty v ponuke spoločnosti Elvira zahŕňajú:

  • Raise3D Pro3 Plus – Profi 3D tlačiareň pre veľké výtlačky, ktorá zaisťuje spoľahlivú 3D tlač širokou škálou filamentov v uzatvorenej tlačovej komore. Vysoká kvalita povrchu a vytlačeného detailu dokazuje, že FDM tlač je nielen cenovo priaznivá, ale dokáže vytvoriť finálny model bez nutnosti ďalších dokončovacích operácií. To všetko v rozmere výtlačku až 300 × 300 × 605 mm.
  • Raise3D Pro3 – Profi 3D tlačiareň pre väčšie výtlačky je rovnako vybavená 3D tlačiareň ako predchádzajúca a so zhodným tlačovým priestorom pri nižšej výške (až 300 × 300 × 300 mm).  Umožňuje tlačiť vo vysokej kvalite povrchu a vytvoreného detailu s využitím širokej škály filamentov v uzatvorenej tlačovej komore.
  • Raise3D E2 – Univerzálna spoľahlivá profesionálna 3D tlačiareň s dvoma nezávislými dýzami IDEX technológie FDM s dokonalou kvalitou tlače povrchu (rozmery až 330 × 240 × 240 mm) a detailov, umožňujúca využiť širokú škálu filamentov. V uzatvorenej tlačovej komore je možné vytvárať modely aj z technických filamentov.

„V takmer 3 mesiace trvajúcom testovaní rôznych modelov a materiálov sme si overili, že tlačiarne Raise3D predstavujú špičku v odbore,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira. „Môžeme potvrdiť a kedykoľvek demonštrovať, že modely radu Pro3 a E2 sa vyznačujú vysokou presnosťou, kvalitou tlače a produktivitou. Testovali sme v minulosti mnoho 3D tlačiarní a naše poznatky a skúsenosti s Raise3D tlačiarňami úplne prevýšili naše očakávania.“

3D tlačiarne Raise3D sú okamžite dostupné či už v e-shope www.abc3d.cz, tak v showroome spoločnosti Elvira. Súčasťou oznámenej distribúcie sú dodávky kompletne potrebného príslušenstva – či už filamentov, dýz, tlačových dosiek, buildtakov a ďalších – a zaistenie priebežnej technickej podpory podľa potreby klienta.

Viac na www.raise3d.com

Značky: