Verzia 78 prichádza s menšími zmenami, no určite ich pocítite a budú pre vás prínosom.

Emailový klient Thunderbird má niekoľko väčších resp. viditeľnejších zmien, iné sú systémovejšieho charakteru. Vylepšila sa napríklad politika zabezpečenia ak klienta používate v rámci podnikových pravidiel. Server ghacks.net prináša prehľad týchto noviniek.

Viditeľnou zmenou je ale možnosť písania emailových adries do jedného riadku, netreba si pre každú adresu vytvárať nové políčko.

Priečinky so správami teraz rozlíšite ešte ľahšie, keďže sa dajú ich ikony vyfarbiť vlastnou farbou. Koreňové adresáre budú modrou farbou, no v minulosti ste mali všetky ostatné čierne. Teraz si môžete štruktúru priečinkov trochu oživiť. Pribudla možnosť vybrať správy cez zaškrtávacie políčka.

No a nakoniec je tu ešte vylepšenie pri minimalizovaní programu. Môžete ho minimalizovať k ostatným ikonám vedľa hodín tak, aby sa skrylo jeho tlačidlo z Panelu úloh. Na tento účel už nebudete potrebovať doplnky ako Minimize To Tray, ThunderbirdTray alebo TBTray.

Okrem je tu grafická zmena vzhľadu správcu doplnkov. V ňom sa teraz dajú prezerať aj témy, ako budú vyzerať vo vašom programe. Zmenila sa aj štruktúra dát a z formátu MAB emailový klient prešiel na formát SQLite.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Napíšte si email z budúcnosti

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.