Šikovný pomocník je dostupný pre Android a iOS.

Krotitelia energií, ktorí prevádzkujú aj rovnomenný webový portál, uviedli na trh novú mobilnú aplikáciu. Nazýva sa EMON a ide o praktického pomocníka, ktorý vám pomôže mať lepší prehľad o spotrebe energií v domácnosti.

Po stiahnutí aplikácie do vášho smartfónu si musíte vytvoriť používateľské konto. Doň sa budú vaše dáta zálohovať, takže sa k svojim údajom dostanete aj na inom zariadení a neprídete o ne ani v prípade, že si kúpite nový smartfón.

Aplikácia je rozdelená do viacerých častí, ku ktorým môžete pristupovať pomocou ľavého panelu. V sekcii Meracie zariadenia si môžete pridať elektromer, plynomer alebo merače spotreby studenej a teplej vody. Každé zariadenie je možné pomenovať, takže v nich budete mať lepší prehľad.

Aplikácia EMON. Zdroj: Google Play

Po ťuknutí na žiadaný merač máte k dispozícii históriu spotreby a takisto môžete vykonať nový odpočet. Odpočty môžete zadávať aj z minulosti, avšak treba myslieť na to, že treba zadávať namerané dáta od najstaršieho dátumu.

Aplikácia tiež ponúka prehľadnú históriu odpočtov, v ktorej nájdete dátum a namerané hodnoty. A môžete si nastaviť aj upozornenie na vykonanie odpočtu – buď týždenne, mesačne alebo v žiadaných dňoch v mesiaci.

EMON je k dispozícii zadarmo pre Android a iOS.

Google Play
App Store

Zdroj: EMON

Prečítajte si aj:

Slovenská aplikácia, ktorá spája MHD, autobus a vlak. Ale len v bratislavskom kraji (zatiaľ)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit