Inteligentná zásuvka EVOLVEO Porta U2 rozširuje možnosti inteligentnej domácnosti

Inteligentná zásuvka EVOLVEO Porta U2 je plne lokalizovaná pre slovenské prostredie. Na ovládanie slúži originálna mobilná aplikácia, do ktorej je možné pripojiť ďalšie inteligentné zásuvky na komplexné ovládanie a riadenie. Zásuvka pracuje celkom nezávisle, na prenos informácií a dát využíva len WiFi pripojenie. Vďaka svojim parametrom (16A relé, záťaž 3 680 W) „skrotí“ aj priamotopy a ďalšie zariadenia s vysokým príkonom. Medzi základné funkcie inteligentnej zásuvky Porta U2 patria programovateľné diaľkové ovládanie zapínania a vypínania, individualizovaná ochrana proti preťaženiu a sledovaniu spotreby.

Ovládanie a pripojenie

EVOLVEO Porta U2 sa ovláda cez mobilnú aplikáciu (Android alebo iOS), aplikácia je plne lokalizovaná pre české a slovenské prostredie. Zapojenie, nastavenie a ovládanie je veľmi jednoduché. Je potrebné mať len WiFi router s pripojením k internetu. Na používanie inteligentnej zásuvky EVOLVEO Porta U2 nie je potrebná žiadna ďalšia brána (gateway), zásuvka pracuje samostatne, len cez WiFi.  Porta U2 je vybavená vlastným sledovaním úrovne WiFi signálu. Aplikácia pri nastavovaní informuje o tom, či je signál z routeru dosť silný na spoľahlivé ovládanie zásuvky.

Interná pamäť

Zásuvka má vlastnú pamäť, pri výpadku elektrického prúdu a jeho obnovení sa zásuvka sama späť prihlási do WiFi siete a bude pokračovať podľa predchádzajúceho programu. Všetky namerané hodnoty spotrebiča sa ukladajú do internej pamäte zásuvky, v prípade výpadku elektrického prúdu a po jeho obnovení zásuvka pokračuje ďalej podľa nastaveného programu. Zásuvku je možné zdieľať navzájom medzi ďalšími používateľmi v rámci EVOLVEO aplikácie. Stav zapnutia a vypnutia zásuvky je signalizovaný pomocou LED osvetlenia na prednej strane zásuvky.

Rozvrh, časové a podmienkové funkcie

Pomocou aplikácie je možné vytvárať časový harmonogram spínania a vypínania pripojeného spotrebiča, alebo jednoducho nastaviť odpočet času, za koľko sa má zásuvka vypnúť, alebo zapnúť.

Systém ochrany proti preťaženiu

Inteligentná zásuvka EVOLVEO Porta U2 umožňuje nastaviť limitné hodnoty na ochranu spotrebičov, napríklad pri prekročení odberu elektrického prúdu, nebo napätia. Zásuvka spotrebič odpojí a aplikácia pošle upozornenie na mobilný telefón.

Sledovanie spotreby elektrickej energie

Inteligentná zásuvka je vybavená systémom sledovania spotreby, online zobrazuje aktuálne napätie v sieti, aktuálny odber prúdu spotrebiča a hlavne celkovú spotrebu zapojeného spotrebiča. Pri zadaní ceny za elektrinu je možné sledovať celkové náklady v prehľadnom grafe za jednotlivé dni a mesiace. Výpis je možné exportovať do súboru csv a s dátami ďalej pracovať napríklad v programe Excel.

Špecifikácie:

  • WiFi elektrická zásuvka s časovačom a meraním spotreby
  • Umožňuje ovládať elektrické spotrebiče aplikáciou v telefóne Android a iOS
  • Funkcie časovača už od 1 sekundy, maximálny počet v rozvrhu 8 časovačov
  • Časový harmonogram pravidelného vypínania a zapínania denný/týždenný/mesačný
  • Do aplikácie je možné pridať neobmedzené množstvo inteligentných zásuviek
  • Maximálne zaťaženie zásuvky až 3 680 W
  • Maximálny prúd spotrebiča až 16 A pri 230 V
  • Ochranné kryty na vstupných otvoroch
  • Kompatibilný OS: Android 3.0 a vyšší, iOS 6.0 a vyšší
  • WiFi štandard 802.11 b/g/n
  • Rozmery zásuvky: 113 × 60 × 76 mm

Dostupnosť a cena
Inteligentná zásuvka EVOLVEO Porta U2 je dostupná prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov. Doporučená koncová cena je 27 EUR vrátane DPH.

Web:

https://www.evolveo.com/sk/porta-u2

Facebook:

https://www.facebook.com/EvolveoCZ

Značky: