Tá štartuje už dnes.

Apple a Epic sa stále nachádzajú uprostred sporu, pretože spoločnosť Epic obviňuje Apple za nekalé trhové praktiky súvisiace s obchodom App Store. Súdny spor sa vedie už niekoľko dní a spoločnosť Epic už teraz zaznamenala malé víťazstvo, pretože súd Applu nedovolí prerušiť vzťahy s jej API a Unreal Engineom.

fortnite marvel

Zdroj: GSMArena

Spor spočíva v tom, že Apple nechce vrátiť Fortnite späť do App Store, čo tiež znamená, že hráči tejto populárnej hry si ju na Apple zariadeniach nebudú môcť zahrať v jej najnovšej verzii (s témami Marvel), ktorá je dostupná od dnešného dňa – 27. augusta. Spoločnosť Epic Games to potvrdila vo FAQ týkajúcich sa situácie Fortnite vs. Apple, kde ďalej vysvetlila, že nemá v úmysle sa vrátiť k používaniu platobného systému spoločnosti Apple.

Apple však žiada, aby spoločnosť Epic vrátila Fortnite do App Store a aby využívala výlučne platobný systém Applu. Tento návrh je výzvou pre Epic, aby si Apple zachoval monopol na platby v iOS, čím potláča hospodársku súťaž na voľnom trhu.

Hráč ako vlastník mobilného zariadenia má právo inštalovať si aplikácie zo zdrojov podľa vlastného výberu. Tvorcovia softvéru majú právo slobodne vyjadrovať svoje nápady a súťažiť na spravodlivom trhu. Politika spoločnosti Apple tieto slobody potláča.

apple

apple

Aj keď zariadenia Applu nebudú môcť hrať novú Marvel sezónu, hráči môžu Fortnite hrať aj naďalej vo verzii 13.40, no na novšiu verziu aktualizovať nebudú môcť a tieto zariadenia budú aj vyňaté z multiplatformového online multiplayera. Apple blokuje aktualizácie a aj nové inštalácie Fortnite v App Store a ďalej uviedol, že pre Epic ukončí možnosť vyvíjať Fortnite pre Apple zariadenia. 

Ak chcete hrať Fortnite v systéme Android, prístup k najnovšej verzii môžete získať na stránkach Epic Games alebo Samsung Galaxy Store.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako upraviť používateľské prostredie smartfónu na nepoznanie?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.