Atramentová multifunkcia Epson EcoTank L3150, s ktorou nebudete musieť počítať náklady na tlač.

Patrí medzi úsporné zariadenia, pri ktorých nielen že je cena tlače veľmi nízka ale zároveň tu máte dlhú výdrž atramentov. V balení sú v plnej kapacite a výťažnosť čiernej farby je 4500 strán, farebnej 7500 strán. Výrobca pridal ešte jednu 65 ml náplň ako štandardnú súčasť dodávky.

Máte teda možnosť už od začiatku využiť zariadenie naplno a tlačiť aj vo veľkom objeme. Žiadne štartovacie kazety s polovičnou kapacitou náplní. Stav náplní môžete vidieť spredu. Všetky zásobníky majú priehľadné nádoby.

Spôsob napĺňania je absolútne jednoduchý a nemáte možnosť zameniť náplne naschvál ani nepozornosťou. Výrobca použil výlisky na fľaštičkách s náplňami ako aj na zásobníkoch atramentu a tak sa vám nepodarí hrdlo zatlačiť na poistný systém.

Napĺňanie je skutočne jednoduché. Vlastne nám pripadá ešte jednoduchšie ako sa triafať s atramentovým zásobníkom do tlačovej hlavy v prípade klasických tlačiarní.

Zariadenie je vhodné aj na tlač fotografií. Používa farebné atramenty CMYK a na špeciálny papier tlačí až do rozlíšenia 5760 × 1440 dpi.

Ide o multifunkciu s plochým skenerom a možnosťou pripojenia cez USB, Wi-Fi do domácej siete alebo Wi-Fi Direct na priame prepojenie s jedným zariadením. Tlačiť sa dá nielen z počítača, využiť môžete aj mobilnú aplikáciu Epson iPrint. Tak isto aj na skenovanie priamo do smartfónu alebo tabletu.

Ovládanie zariadenia je prostredníctvom tlačidiel. Keďže tu nie je displej, pôsobí trochu skromnejšie. Toto nebude prekážkou, aj tak budete pravdepodobne tlačiť priamo z mobilu alebo počítača. Kopírovať môžete aj bez počítača a na to má zariadenie vyhradené samostatné tlačidlá.

Podľa toho, či chcete tlačiť farebne alebo čiernobielo. Rýchlosť tlače je 10 str. / min. pri čiernobielej tlači a 5 str. / min. pri farebnej. Rozlíšenie skenera je 1200 × 2400 dpi a v rámci výstupného formátu sa dá skenovať aj priamo do PDF.

Kvalita tlače je veľmi dobrá a to vo všetkých režimoch. Na výber máte tradične aj úsporný režim. Ten je síce menej presný. Stále však dobre použiteľný na tlač vlastných materiálov. Štandardný a najlepší režim ponúkajú výrazné zlepšenie kvality. Na všetkých troch režimoch je vidno, ako je odstupňovaná kvalita tlače a šetrenie atramentom zároveň.

Verdikt

Epson EcoTank L3150 zabezpečí lacnú tlač a najmä možnosť jednoducho doplniť atrament. Budete mať multifunkciu, ktorá vytlačí pár strán za týždeň ale zároveň vždy pripravenú vytlačiť aj niekoľko stoviek strán.

Nie je síce najlacnejšia, no výrobca sa nesnaží vylákať z vás dodatočné peniaze za neúmerne drahé náplne. A bonus navyše je možnosť predĺženia záruky na tri roky.

thumbs-up-icon

Plusy

  • Cena ČB a farebnej tlače
  • Rýchla tlač
  • Kvalita tlače v úspornom režime
  • Wi-Fi pripojenie

thumbs-down-icon

Mínusy

  • Bez duplexnej tlače

Cena atramentu: ČB – 6,17 EUR na 4500 strán; farebné – 7,32 EUR / ks na 7500 strán

Cena tlače: ČB – 0,13 centu; farebná – 0,3 centu

Cena zariadenia: 168 EUR

Zapožičal: Datacomp

Prečítajte si aj:

Ako Epson tlačí štítky na produkty? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.