Epson SureColor SC-P600 je tlačiareň určená na stredné objemy tlačí fotografií alebo iných grafických materiálov až do formátu A3+. Používa deväť farebných zásobníkov a tlačovú hlavu Epson Micro Piezo. Zásobníky sú vložené do tlačovej hlavy, ktorá má 180 dýz na čiernu farbu a 180 na každú farebnú náplň.

717616_vyd2016_2_nowat

Maximálne rozlíšenie je 5760 × 1440 dpi pri aplikovaní na špeciálny fotografický papier. Podporuje bezokrajovú tlač a má automatický podávač papierov, rovnako aj ako ručné podávanie. Môžete tlačiť aj akékoľvek menšie formáty, napríklad aj klasické fotografie v rozmere 10 × 15 cm. Pripojenie je možné nielen cez USB ale aj LAN kábel či Wi-Fi. Pripojenie do siete umožňuje využiť aj softvér v smartfónoch, ktorým sa dá nastaviť všetko potrebné na priamu tlač. Rovnako aj cez dotykový displej. Pri zmene formátu papiera sa zobrazí na displeji informácia na zadanie nových rozmerov a typu papiera.

61PkJWhweFL._SL1500__vyd2016_2_nowat

Všetko sa dá nastaviť aj cez ovládač. Ten je pripravený tak, aby zobrazil ukážku pred tlačou. V prípade, že sme tlačili na formát A3 v najvyššej kvalite, sme túto funkciu ocenili. Jednak sme šetrili časom aj atramentom. V konečnom dôsledku aj papierom. Ocenili sme okamžitú tlač a počas testovania sme nezistili žiadne mimoriadne stavy v podobe zaseknutia papiera alebo iných komplikácií. Formát A3 bez okrajov trvalo vytlačiť 6:40 min.

Zariadenie je výnimočné najmä detailnými možnosťami nastavení tlače. Takisto nezaberá veľa miesta. Jej využitie výrobca dimenzoval pre stredne veľké firmy a domácnosti. Vidíme jej zmysel v DTP a grafických štúdiách. Je ideálna nielen na tlač fotografií v zmysle použitia lesklého papiera ale aj na prezentačné materiály. Tlačili sme aj na matné papiere. Ocenili sme aj rýchle zaschnutie atramentu a presnosť farieb na základe špecializovaných predlôh.

Cena: 699,99 EUR
Zapožičal: Epson

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.