Online travel-tech spoločnosť Kiwi.com uviedla novinku – nástroj na vyhľadávanie lacných letov. Ponuky od Kiwi.com vám odporúčajú lacné letenky z najbližšieho letiska, pričom zohľadňujú aj výpočet ceny za každý kilometer vzdialenosti. Akonáhle algoritmus nájde najlacnejšiu trasu, zobrazí sa na webe pod záložkou „Ponuky“, ktorá aktuálne funguje v beta verzii.

Na vyhľadanie týchto letov používa Kiwi.com automatizovaný systém, ktorý denne skontroluje viac než 2 miliardy cien leteniek. Využíva existujúce ponuky od aerolínií aj Kiwi.com, tzv. skryté lety a ďalšie cestovateľské hacky, vďaka čomu je možné nájsť ponuky, ktoré sú v porovnaní s tými štandardnými oveľa výhodnejšie. Vyhľadať sa dajú napríklad júnové spiatočné letenky priamo z Bratislavy na Malorku za 60 eur, do Milána dokonca za 20 eur. Cestujúci z Viedne sa môžu dostať k letenkám na Kanárske ostrovy pod 92 eur a za podobné ceny sa dá letieť aj do Portugalska. Spiatočná júnová letenka do Maroka aktuálne vychádza na zhruba 70 eur.

Ideálne je to vtedy, keď pre vás nie je rozhodujúci konkrétny dátum ale chcete skôr za letenku minúť čo najmenej. So zlepšujúcou sa pandemickou situáciou na Slovensku bude podobných ponúk pribúdať.

Cestujúci si môžu v záložke Ponuky vybrať najbližšie letisko, cenové rozpätie a ďalšie kritériá. Kiwi.com vzápätí nájde všetky relevantné lety – či už na najbližšie dni a týždne, alebo aj v dlhšom časovom horizonte.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.