Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ericsson spolu s partnermi a významnými zákazníkmi otvorili tohtoročný Mobile World Congress (MWC) 2017 troma výnimočnými oznámeniami.

Hovorili o vývoji sietí smerom k 5G; predstavili inovatívny nový biznis model medzi vlastníkmi obsahu a operátormi s cieľom priniesť obsah ľuďom pohodlnejšie a o transformácii segmentu dopravy.

V rámci brífingu pre médiá a analytikov 27. februára prezident a CEO Ericssonu Börje Ekholm uviedol: “V súčasnosti pracujeme na určení budúceho smerovania Ericssonu. Uspieť na poli digitálnych technológií si vyžaduje odhodlanie, vďačnosť a tímového ducha. Budeme neúnavne posúvať hranicu oblasti technológií a stále sa pýtame sami seba, ako môžeme prispieť k úspechu našich zákazníkov. Vieme, čo od nás naši zákazníci očakávajú a čo od nás potrebujú, aby sme aj v budúcnosti boli pre nich najlepším partnerom.”

Na veľtrhu Mobile World Congress 2017 sme ukázali, že v oblasti 5G a napríklad v segmentoch médií a dopravy stojíme na čele vývoja a máme vedúcu pozíciu na trhu. Už dnes sme pripravení. Máme kompletný ekosystém partnerov a zákazníkov, ktorí si nás vybrali, aby sme dodali vysoko výkonné siete, mediálne riešenia a biznis modely v priemyselných odvetviach ako napríklad doprava,” dodal B. Ekholm.

Börje Ekholm zároveň zdôraznil, že Ericsson už tento rok uviedol na trh celý rad produktov a služieb, súvisiacich s technológiou 5G, a oznámil uskutočnenie nových testov 5G New Radio (NR) v spolupráci so spoločnosťou Qualcomm: NTT DoCoMo, Vodafone a Telstra Australia. “5G zmení všetky priemyselné odvetvia, a naši zákazníci sa už pripravujú na budúcnosť a rozvíjajú svoje existujúce 4G siete. To je kľúčové východisko, ktoré umožní automatizáciu a transformáciu obchodu, potrebnú pre Internet vecí, ako aj dátovo-náročné služby ako Virtuálna realita (VR) a Rozšírená realita (AR),” povedal B. Ekholm.

Ericsson vo svojej nedávno vydanej štúdii o 5G predpokladá, že v roku 2026 dosiahne hodnota trhových príležitostí pre 5G technológie 1,23 bilióna dolárov. “To znamená, že priemyselné odvetvia vnímajú hodnotu 5G a budú pripravené využiť príležitosť,” dodal B. Ekholm.

K vystúpeniu prezidenta Ericssonu sa pripojil aj Andy Penn, CEO v spoločnosti Telstra, ktorý povedal, že 5G je nevyhnutným predpokladom pre budúce služby, a zameral sa predovšetkým na nové mediálne riešenie, oznámené v spolupráci so spoločnosťami Ericsson a Fox Innovation Lab. Hanno Basse, riaditel pre technológie v spoločnosti 21st Century Fox a výkonný riaditel Fox Innovation Lab, k tomu dodal, že toto riešenie bude určovať trendy v segmente tým, že bude užívateľom rýchlo a pohodlne prinášať nový obsah.

Neville Ray, riaditel pre technológie v spoločnosti T-Mobile, rozprával o plánoch T-Mobilu posilniť svoju existujúcu LTE sieť v rámci príprav na 5G. “LTE sieť T-Mobile je najmodernejšou sieťou v Spojených štátoch a budeme pokračovať v nasadzovaní najnovších, celosvetovo najpokrokovejších technológií, ktoré vytvoria základ pre silnú 5G sieť, vybudovanú pre mobilitu. Úzko spolupracujeme so strategickými partnermi ako Ericsson, aby sme dodávali tie najsofistikovanejšie technológie, ktoré posúvajú používateľskú skúsenosť našich zákazníkov,” uviedol N. Ray.

5G bude prvou technológiou, ktorá bude na čele transformácie naprieč všetkými priemyselnými odvetviami. Na veľtrhu MWC v Hale 2 bol umiestnený neprehliadnuteľný kamión od spoločnosti Scania, ktorý slúžil ako pódium pre oznámenie nového Trhu pripojených vozidiel (Connected Vehicle Marketplace) a vystúpil na ňom aj Henrik Henriksson, CEO v spoločnosti Scania.

Ericsson na veľtrh MWC priniesol viac ako 70 technologických demonštrácií, vrátane dotykového internetu a virtuálnej reality.

Značky: