Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť NBC Olympics si zvolila Ericsson ako poskytovateľa riešení pre spracovanie video obsahu pre vysielanie zo XXIII. Zimných Olympijských hier, ktoré práve prebiehajú v Pjongčangu v Južnej Kórei (8. – 25. februára). Oznámil to Christopher Connolly, riaditeľ prenosov v NBC Sports and Olympics a Angel Ruiz, riaditeľ pre mediálne riešenia v spoločnosti Ericsson. NBC Olympics je divízia americkej televíznej spoločnosti NBC Sports Group, ktorá vysiela prenosy z olympijských hier.

  • Spoločnosť Ericsson poskytuje NBC Olympics celú škálu svojich najmodernejších technológií pre kódovanie a satelitný príjem, čo umožní distribúciu video obsahu miliónom divákov. Odborníci z Ericssonu pomáhajú s prevádzkou zariadení a systému a svoju všestrannú podporu poskytujú na mieste konania hier 24 hodín denne, 7 dní v týždni.
  • Ocenené kódovacie riešenia od spoločnosti Ericsson poskytujú najlepšie výsledky v oblasti spracovania a vysielania video obsahu v odvetví a ponúkajú dokonalú efektivitu dekódovania pre všetky video formáty. Platforma na spracovanie médií od spoločnosti Ericsson prináša cenný a vysokokvalitný HD obsah vďaka kombinácii prenosu po optických vláknach a prostredníctvom satelitov.
  • „Vďaka spoľahlivosti a odbornosti spoločnosti Ericsson v oblasti kompresie videa bolo jednoduché opäť si ju zvoliť za partnera pri vysielaní NBC Olympics zo Zimných Olympijských hier a Paralympijských hier v roku 2018,“ povedal Connolly. „Partnerstvo so spoločnosťou Ericsson nám zaručuje spoľahlivé a osvedčené riešenie.“
  • „Je pre nás cťou byť opäť partnermi a podporovať pokrytie a vysielanie zo Zimných Olympijských hier,“ povedal Ruiz. „Prostredníctvom poskytovania našich špičkových riešení a služieb v oblasti kompresie videa vrátane našich najmodernejších kódovacích a prijímacích technológií zabezpečujeme najvyššiu úroveň výkonu, efektívnosti a spoľahlivosti pre vysielanie tohto prestížneho podujatia.“
  • Riešenie od spoločnosti Ericsson zahŕňa kódovacie zariadenia AVP 2000 a profesionálne modulárne prijímače RX8200.

Viac o spracovaní dát zo ZOH 2018

Organizátori Olympijských hier potvrdili hackerský útok. Nechcú však prezradiť, odkiaľ bol vedený (video)

Značky: