Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Ericsson oznámila, že sa stala partnerom pre internetové pripojenie na Stamford Bridge, domácom štadióne futbalového klubu Chelsea v londýnskej štvrti Fulham.

Bezplatné Wi-Fi pokrytie bude zabezpečené prostredníctvom spoločnosti Small Cell, zatiaľ čo Ericsson sieť v mene zákazníka navrhne, vybuduje a bude ju prevádzkovať. Klub Chelsea tak bude môcť fanúšikom na celom štadióne poskytnúť bohatší zážitok, ktorý im umožní digitálne komunikovať medzi sebou, s klubom, s priateľmi a rodinami.

Vďaka získaniu piateho titulu v Premier League v roku 2016/2017 boli všetky domáce zápasy Chelsea na štadióne Stamford Bridge vypredané. Mnoho fanúšikov prostredníctvom svojich smartfónov zdieľalo fotografie a videá zo zápasov na sociálnych médiách a často naplnili kapacitu mobilných sietí na prasknutie. Na zabezpečenie bezproblémového digitálneho zážitku pre návštevníkov Ericsson navrhne, vybuduje a bude prevádzkovať vysoko spoľahlivú prístupovú Wi-Fi sieť a neskôr ju bude v mene klubu Chelsea FC spravovať.

Chris Townsend, obchodný riaditeľ Chelsea FC, hovorí: „Tešíme sa na obohacujúce partnerstvo so spoločnosťou Ericsson, ktoré priamo pomôže tisícom fanúšikov, ktorí Stamford Bridge pravidelne navštevujú. Ericsson patrí medzi popredných poskytovateľov inovatívnych digitálnych riešení a v rodine Chelsea je vítaný.”

Arun Bansal, viceprezident a riaditeľ pre Európu a Latinskú Ameriku v spoločnosti Ericsson, hovorí: „Náš výskum ukázal, že ľudia chcú používať svoje digitálne zariadenia všade, kam idú – a túžba pripojiť sa je ešte väčšia počas domáceho západu Chelsea FC. Prostredníctvom tohto partnerstva zabezpečíme, že kvalita pripojenia na štadióne Stamford Bridge sa vyrovná kvalite futbalu a tešíme sa na objavovanie ďalších možností, ktoré umožnia klubu Chelsea posunúť digitálny zážitok na ďalšiu úroveň.”

Spoločnosť Small Cell podporuje stratégiu go-to-market modelov poskytovateľov mobilných služieb, umožňuje firmám monetizovať Wi-Fi, poskytuje obchodnú podporu pre budovanie siete a zlepšuje zážitok pre koncových používateľov. V roku 2015 sa Legia Varšava stala prvým futbalovým klubom v Európe, ktorý podpísal zmluvu Small Cell as Service so spoločnosťou Ericsson. V roku 2016 sa Ericsson stal partnerom pre pripojenie na štadióne Ricoh Arena v anglickom meste Coventry, v ktorom sídli ragbyový a netballový tím Wasps.

Počas štvortýždňovej futbalovej mánie v Brazílii v roku 2014, Majstrovstiev sveta v klasickom lyžovaní vo Švédsku v roku 2015, európskeho futbalového šampionátu vo Francúzsku v roku 2016 a letnej olympiády v roku 2016 v Riu spoločnosť Ericsson zabezpečila, aby siete udržali krok s fanúšikmi.

Značky: