Spoločnosť ESET prinesie na Slovensko jedinečný svetový festival, ktorý spája vedu, umenie a hudbu.

Významné vedecké osobnosti súčasnosti budú hľadať odpovede na pálčivé otázky, ako sú klimatické zmeny či výzvy spojené s rozvojom umelej inteligencie. V týždňovom programe vystúpia osobnosti ako Bill Nye (Bill Nye The Science Guy), Sir Brian May (Queen), Jane Goodall a Kip Thorne. Spoločnosť ESET tak pokračuje v napĺňaní svojho poslania podporovať vedu a výskum. Festival sa bude konať budúci rok, 12. až 17. mája 2024. 

Starmus
Richard Marko, generálny riaditeľ spoločnosti ESET, Emmanuelle Charpentier, laureátka Nobelovej ceny za chémiu a členka správnej rady festivalu, Tony Fadell, inžinier a dizajnér, ktorý stojí za vznikom iPodu a iPhonu, člen správnej rady festivalu

Siedmy ročník festivalu STARMUS sa uskutoční vo viacerých slovenských mestách a na Slovensko prinesie desiatky laureátov Nobelovej ceny, astronautov programu Apollo a svetoznámych hudobníkov. Medzi najvýznamnejšie osobnosti budúcoročného festivalového programu patria Bill Nye, americký popularizátor vedy a moderátor známeho programu Bill Nye The Science Guy, profesorka Jane Goodall, biologička zaoberajúca sa výskumom primátov, najmä šimpanzov, americký astrofyzik a nositeľ Nobelovej ceny profesor Kip Thorne, spevák a astrofyzik Brian May a mnohí ďalší.  

Témou siedmeho ročníka festivalu na Slovensku bude „Starmus Earth: Budúcnosť našej domovskej planéty“. V roku 2024 bude festival analyzovať, ako môžeme riešiť výzvy, ktoré najviac ohrozujú budúcnosť Zeme, od hrozieb, ktorým čelí naše životné prostredie a klíma, až po technológie, ako sú umelá inteligencia, genetické inžinierstvo a kybernetická bezpečnosť.

Festival bude pozostávať z:

  • prednášok a panelových diskusií nobelistov, vedcov, astronautov, technológov a umelcov,
  • festivalu vedy v uliciach Bratislavy, ktorý bude určený širokej verejnosti,
  • prednášok na vybraných slovenských univerzitách,
  • ceremoniálu Stephen Hawking Medal for Science Communication, na ktorom získa ocenenie svetová osobnosť, ktorá prispela k popularizácii vedy,
  • koncertov a vystúpení svetových umelcov. 

Vstupenky na festival Starmus Earth, ktorý sa uskutoční v Bratislave od 12. do 17. mája 2024, budú v predaji od októbra 2023.

Viac informácií nájdete na https://starmus.com/Slovakia a www.starmusfestival.sk

Značky: