Verzia 7.3 má natívnu podporu ARM.

Ide o inovovanú verziu, ktorá by mala zlepšiť ochranu používateľov na počítačoch s macOS. Malvér sa týka aj tejto platformy, hoci dlhé roky sa o nej hovorilo ako o bezpečnej. To najmä z dôvodu jej neveľkého rozšírenia v porovnaní s Windows. Tvorcovia škodlivých kódov sa sústreďovali viac na iné platformy.

Tým, že dnes hrozby neinštalujete z diskety ale prichádzajú cez webový prehliadač, potreba ochrany sa týka aj tejto platformy. Hlavným zlepšením je podpora ARM architektúry nový procesorov. Bezpečnostný softvér musí reagovať na široké spektrum hrozieb, preto je dôležité optimalizácia na procesorovú platformu. Rovnako tak aj z pohľadu efektivity ochrany, aby nedochádzalo k nadmernému zaťaženiu CPU. Ruka v ruke tak znižujete riziko nadmerného vybíjania batérie a zároveň sa snažíte využiť výpočtový výkon procesora na maximum.

ESET to dosahuje aj prostredníctvom architektúry založenej na mikroslužbách. Tie majú menšiu záťaž na systém, čo pomáha šetriť batériu. Inak povedané, každá súčasť ESET Cyber Security sa spustí len vtedy, keď je to potrebné, a beží počas vymedzeného času, po ktorom sa automaticky deaktivuje, čím sa šetria zdroje zariadenia.

Prináša aj prepracované grafické používateľské rozhranie, ktoré plne podporuje tmavý režim pre displeje HiDPI, čím šetrí zdroje zariadenia. Ďalšia rozšírená konfigurácia bude k dispozícii neskôr v roku 2023.

Hlavné funkcie programu

  • Anti-Phishing – chráni používateľov pred škodlivými webovými stránkami (HTTP), ktoré sa snažia získať citlivé informácie, ako sú používateľské mená a heslá, bankové údaje alebo informácie o kreditných kartách.
  • Antivírusová a antispywarová ochrana – eliminuje všetky druhy moderných hrozieb vrátane vírusov, červov a spywaru.
  • Medziplatformová ochrana – zastavuje šírenie malvéru z koncových zariadení macOS na Windows a naopak. Predchádza tomu, aby sa macOS používateľa stal prestupnou stanicou, z ktorej sa šíria hrozby na Windows.
  • Technológia ESET LiveGrid – prináša whitelisting bezpečných súborov na základe databázy reputácie súborov v cloude.
  • Kontrola webu a e-mailov – kontroluje webové stránky počas prehliadania a všetky prichádzajúce e-maily na prítomnosť vírusov a iných hrozieb.

Zdroj: ESET

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.