Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toto partnerstvo posilňuje záväzok spoločnosti EUROWAG týkajúci sa zelenej mobility a jej vizionársku pozíciu vedúceho poskytovateľa riešení pre odvetvie nákladnej cestnej dopravy

Spoločnosť EUROWAG, vedúci poskytovateľ riešení pre odvetvie nákladnej cestnej dopravy, oznámila svoju rozvojovú investíciu do Last Mile Solutions, ktorá predstavuje najrýchlejšie rastúcu platformu eMobility v Európe so sídlom v Holandsku. Dohoda posilňuje pozíciu spoločnosti EUROWAG na trhu eMobility a potvrdzuje jej zameranie na udržateľnú dopravu. Spoločnosti týmto partnerstvom spájajú sily, aby svojim zákazníkom v celej Európe poskytli najlepšie služby v oblasti eMobility.

„Našou víziou je demokratizovať odvetvie cestnej mobility technologickou revolúciou. Vytvárame udržateľné finančné a technologické riešenia, ktoré pomôžu odvetviu, spoločnosti a životnému prostrediu. Partnerstvo so spoločnosťou Last Mile Solutions pomôže napĺňať zelené ciele spoločnosti EUROWAG a upevňuje naše zameranie na automobilový priemysel,“ hovorí Martin Vohánka zo spoločnosti EUROWAG.

Spoločnosť Last Mile Solutions ponúka najkomplexnejšiu a nezávislú platformu na riadenie nabíjania elektrických vozidiel a inteligentnej energie pre spoločnosti v oblasti eMobility. Pre svojich zákazníkov prevádzkuje viac ako 37 000 pripojených nabíjacích staníc a viac ako 150 000 aktívnych nabíjacích kariet s používateľmi vo viac ako v 22 krajinách. Vďaka pokročilej platforme, ktorá nie je súčasťou žiadnej značky, a najkvalitnejším funkciám v odvetví spoločnosť Last Mile Solutions umožňuje spoločnostiam v sektore nabíjania elektrických vozidiel, automobilovom sektore, energetike a verejnom sektore ponúkať zákazníkom a konečným používateľom elektrických vozidiel mimoriadne spoľahlivú platformu na riadenie nabíjania so zameraním na spokojnosť konečných používateľov.

„Ako líder v odvetví mobility veríme, že našou prirodzenou povinnosťou je viesť snahy v oblasti udržateľnosti a venovať sa rôznym projektom a iniciatívam, ktoré sú vytvorené na mieru pre čistú mobilitu,“ povedal Giles Shrimptom, výkonný riaditeľ pre automobilové odvetvie spoločnosti EUROWAG.

Rozvojová investícia do spoločnosti Last Mile Solutions je logickým krokom, ktorý sa odvíja od zmeny stratégie spoločnosti EUROWAG s dôrazom na poskytovanie integrovaných riešení pre mobilitu a jej záväzku prispievať k vytváraniu udržateľných riešení pre mobilitu, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu.

„Za uplynulé dva roky spoločnosť EUROWAG uviedla niekoľko produktov pre vodičov a operátorov elektrických vozidiel a v tejto súvislosti vidíme v portfóliu spoločnosti Last Mile Solutions úžasný potenciál pre synergie. Veríme, že spoločne dokážeme zlepšiť hodnotu viacerých produktov pre zákazníka, napríklad: systémov riadenia vozových parkov, telematiky, navigácie pre automobily a analýzy dát,“ vysvetľuje Petr Füzék, riaditeľ pre eMobilitu spoločnosti EUROWAG.

Martin Vohánka zo spoločnosti EUROWAG a zástupcovia spoločnosti Last Mile Solutions. Zdroj EUROWAG

Martin Vohánka zo spoločnosti EUROWAG a zástupcovia spoločnosti Last Mile Solutions. Zdroj EUROWAG

Eric van Voorden, spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Last Mile Solutions, dodáva: „Táto investícia predstavuje základ hlbokého partnerstva, ktoré je v sektore nabíjania elektrických vozidiel jedinečné. Okrem technických a komerčných synergií medzi spoločnosťami EUROWAG a Last Mile Solutions majú naše spoločnosti aj dobrú osobnú a podnikateľskú chémiu. Táto rozvojová investícia zrýchli náš celoeurópsky rast a posilní vývoj nových funkcií, ktoré budú optimalizovať skúsenosť zákazníkov z radov vodičov elektrických vozidiel a zároveň nám umožní zachovať si nezávislosť pre zákazníkov B2B.  Partnerstvo dvoch vedúcich poskytovateľov platforiem v tomto priemysle zásadne prispeje k zmene smerom k elektrifikácii mobility a odvetvia dopravy v Európe. Nové produkty a služby, ktoré vzniknú z tejto spolupráce, predstavíme zákazníkom už v roku 2021.“

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.