Kedy sa z Evernote stalo niečo, čo má len v inštalačnom súbore skoro 300 MB?

Desiata hlavná verzia je podľa výrobcu kompletne prerobená. Nie na ceny to vplyv nemalo, ani na zvýšenie ani na zníženie. To však neprekáža, kto aplikáciu naozaj používa cena 5 EUR na mesiac pri ročnej platbe teda 60 EUR nie je tak veľa.

Stále zostala možnosť používať verziu Basic zadarmo. Je tu synchronizácia medzi 2 zariadeniami súčasne. Môžete ju pridať aj na iné zariadenie, no budete sa musieť z jedného odhlásiť, aby ste zostali stále na dvoch. Limit na poznámku 25 MB zostal, takisto aj mesačný prenos dát (synchronizačných prenosov) zostal na 60 MB.

Medzi vylepšenia patrí najmä práca s editorom. Máte možnosť lepšie vytvárať tabuľky, robiť odsadenia v zaškrtávacích bodoch, pracovať s formátovaním alebo napríklad cez Drag&Drop presúvať celé bloky obsahu. Nástrojová lišta takisto prešla redizajnom.

Vyhľadávanie teraz podporuje navrhovanie textových reťazcov, filtrovanie podľa typu, napríklad PDF, URL, prílohy alebo napríklad si uloženie uložiť. V tejto forme ho môžete použiť zase znova a nebude treba opakovane zadávať parametre.

Výrobca hovorí o tom, že aplikácia funguje spoľahlivejšie a sústredil sa na odstránenie príčin jej pádov, tiež aj synchronizácia medzi zariadeniami prebieha hladšie ako v minulosti.

Pre tých, čo ste aplikáciu z nejakého dôvodu v minulosti opustili je možno práve teraz príležitosť ju opäť vyskúšať. Stiahnuť si ju môžete tu.

Zdroj: Evernote

Prečítajte si aj:

Používame Microsoft OneNote

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.