Všetky zmeny nie sú pozitívne.

Evernote je obľúbená aplikácia na poznámky, pričom za ostatné dva roky nedostala žiadnu veľkú aktualizáciu. Výraznou zmenou bolo zavedenie Tmavého režimu, ktorý sa v aplikácii nachádza od roku 2018. Prednedávnom pritom Evernote začal s výraznou aktualizáciou naprieč platformami a teraz dozrel čas aj pre Android, ktorý dostáva nový dizajn a niekoľko praktických funkcií.

Aplikácia bola od základu prestavaná. Medzi najdôležitejšie zmeny patrí vylepšený editor, ktorý umožňuje väčšiu prispôsobiteľnosť, funkcia supervýkonného vyhľadávania s filtrami a návrhmi v reálnom čase a rozhranie, ktoré je konzistentnejšie naprieč platformami s menším počtom zalomení a atraktívnejším a prehľadnejším dizajnom.

Spolu s ďalšími funkciami orientovanými na používateľa aktualizácia posúva aplikáciu do novej kódovej základne, ktorá sľubuje, že bude stabilnejšia a spoľahlivejšia s menším počtom zablokovaní a chýb. 

To by malo tímu aplikácie umožniť rýchlejšie opravovať chyby a častejšie prinášať nové funkcie. Spoločnosť tvrdí, že synchronizácia údajov medzi platformami / zariadeniami bude tiež bezproblémovejšia vďaka aktualizovanému základnému kódu.

Evernote napriek viacerým novinkám z novej aplikácie odstránil množstvo doplnkov vrátane widgetov, viacnásobného výberu a podpory správcov hesiel. Je možné, že sa tieto doplnky do aplikácie vrátia spolu s ďalšou aktualizáciou.

Nová aplikácia Evernote sa v priebehu nasledujúcich týždňov objaví na zariadeniach so systémom Android 10 a novších. Evernote pre staršie verzie systému Android príde neskôr.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

WhatsApp bude ešte zábavnejší: Dostáva nové tapety a ďalšie funkcie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.