Aplikácia tiež umožňuje vyhľadávať nálepky podľa textu alebo emodži.

Dizajn aplikácie WhatsApp sa nemení príliš dynamicky a to môže používateľom prekážať. Tento komunikačný nástroj pritom stále patrí medzi najpoužívanejšie na svete, aj keď to vyzerá tak, že zásadného redizajnu sa v najbližšej dobe nedočkáme.

Spoločnosť aspoň trochu potešila používateľov a predstavuje niekoľko nových tapiet spolu s možnosťou prispôsobiť pozadia pre jednotlivé chaty. Teraz je tiež jednoduchšie nájsť nálepky, ktoré sa dajú vyhľadávať pomocou textu a emodži.

K novým tapetám je možné pristupovať v nastaveniach WhatsApp, aby ste ich mohli použiť globálne, alebo v rozbaľovacej ponuke vpravo hore, aby ste ich nastavili pre jednotlivé chaty alebo skupiny. Nová ponuka umožňuje pridať podpisy na jednofarebné pozadie. K dispozícii sú tiež nové „svetlé“ a „tmavé“ kolekcie tapiet, čo sa môže hodiť pri používaní tmavej alebo svetlej témy.

WhatsApp navyše uľahčuje hľadanie nálepiek. Keď do poľa na písanie zadáte niekoľko smajlíkov, automaticky sa zobrazia návrhy nálepiek. Nálepky je možné vyhľadávať aj textom. Tvorcovia však najskôr musia do svojich balíkov nálepiek pridať značky a emodži, takže môže chvíľu trvať, pokým budeme môcť túto funkciu naplno využívať.

Zmeny sa zavádzajú postupne ako aktualizácia na strane servera, takže nie sú závislé na verzii aplikácie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy: Veľký zoznam zariadení, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 11 s nadstavbou One UI 3.0 (Aktualizované 9.12.2020)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.