Model s označením SM-G398 nakoniec nebude Galaxy Xcover 5.

Prvé informácie o tomto smartfóne sme mali možnosť vidieť pred vyše týždňom. V tom čase sme tento model považovali za Galaxy Xcover 5. Nakoniec všetko smeruje k tomu, že smartfón ponesie označenie Galaxy Xcover 4S. S upresneným pomenovaním prichádzajú aj podrobnejšie informácie a technické parametre, takže teraz už vieme, čo môžeme očakávať.

Galaxy Xcover 4S bude chránený gumeným ochranným plášťom, ktorý nielenže pomáha pri istejšom uchopení, ale tiež zvyšuje úroveň odolnosti voči vode a prachu a odolnosti voči nárazom (IP68 a MIL-STD 810G). Xcover 4S bude mať vo svojej výbave 5-palcový LCD displej s rozlíšením 1280 × 720 pixelov (294 ppi). Pod displejom sa budú nachádzať klasické fyzické navigačné tlačidlá. Vo vrchnej časti môžeme očakávať 5 Mpx selfie fotoaparát s clonou f/2.2.

Na zadnej strane zariadenia sa udomácni hlavný 16 Mpx fotoaparát s clonou f/1.7. Na pravej bočnej strane telefónu je klasicky umiestnené tlačidlo napájania a naľavo sa nachádzajú tlačidlá na reguláciu hlasitosti. Nad nimi sa vyníma tlačidlo Xcover v oranžovej farbe, ktoré je možné použiť na vyvolanie požadovanej aplikácie alebo funkcie.

Pod kapotou pripravovaného Samsung Galaxy Xcover 4S sa má nachádzať čipset Exynos 7885, ktorý bude spolupracovať s 3 GB pamäte RAM. Smartfón dostane 32 GB vnútorného úložiska, ktoré je možné rozšíriť pomocou microSD kariet.

Model Galaxy Xcover 4S s hmotnosťou 172 gramov bude dodávaný s používateľsky vymeniteľnou batériou s kapacitou 2 800 mAh, ktorá sa bude nabíjať prostredníctvom USB-C portu. Nový Xcover 4S by mal byť v predaji od 12. júna s cenovkou na úrovni 250 eur.

Zdroj: WinFuture

Prečítajte si aj:

WWDC 2019: Apple predstavil iPadOS a nový macOS Catalina

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.