Spoločnosť Facebook vydala aktualizáciu pre svoj informačný kanál v boji proti falošným správam.

Aj keď by sa mohlo zdať, že pôvodný účel aktualizácie by mal iba priniesť používateľom viac informácií ku článkom, ktoré čítajú, tak aktualizácia má však aj ďalší účel. Ten dokáže zobrazovať informácie od vašich priateľov, ktorí zdieľajú falošné správy, tzv. fake news.

Nová funkcia, ktorá bola prvýkrát testovaná v minulom roku, poskytuje používateľom viac kontextu pre správy. Kliknutím na ikonu „i“ (info) vedľa nadpisu príbehu sa zobrazí zdroj článku, súvisiace články a mapa, ktorá zobrazuje, kde bol príbeh zdieľaný a kým. Pokiaľ narazíte na príbeh s ktorým nesúhlasíte, budete si môcť pozrieť, kto z vašich priateľov ho už zdieľal.

Doterajšie informačné správy sú dosť štandardné. Majú prístup k histórii spravodajského zdroja, ktorý nepochádza z Facebooku, ako aj zoznam nedávnych článkov.

Táto nová funkcia sa aktuálne spúšťa v USA a bude potrebovať ešte pomerne veľa práce na vyladení. O globálnom spustení tejto funkcie zatiaľ nie sú ešte bližšie informácie.

Efekt tejto funkcie sa môže pravdepodobne aj negatívne podpísať na ešte väčšej polarizácii spoločnosti, lebo teraz bude možné presnejšie poukázať na konkrétne názory (náboženstvo, politika), ktoré sú používateľmi na Facebooku zdieľané. 

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Nokia 9 bude pravdepodobne najlepší fotomobil súčasnosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.