Ponuka sa rozširuje aj o cloudové úložisko Koofr.

Začiatkom tohto roka Facebook predstavil nástroj, ktorý používateľom umožňuje exportovať obrázky a videá do Fotiek Google. Pokiaľ ste však túto možnosť nechceli využívať, nezostalo vám nič iné, ako tieto fotografie alebo videá manuálne nahrávať do inej, vami zvolenej služby.

Dnes Facebook oznámil spoluprácu s Dropboxom aj Koofrom, čo umožní jednoduché exportovanie fotografií a videí. Týmto krokom sa výrazne zjednoduší výber a zálohovanie do cloudu.

Facebook

Podrobné pokyny na exportovanie fotografií a videí, Zdroj: AndroidPolice

Facebook zdôrazňuje ochranu osobných údajov a bezpečnosť novej služby a uvádza, že pri migrácii obsahu sa zobrazí výzva na opätovné zadanie hesla. Po výbere cieľa zadáte heslo pre Dropbox alebo Koofr na vytvorenie dočasného odkazu na účet. Údaje budú potom zašifrované a prenesené do vybranej služby. Dropbox uvádza, že po začiatku prenosu bude všetká aktivita prebiehať na pozadí – na dokončenie exportu nebudete musieť mať otvorený Facebook.

Po dokončení sa v Dropboxe zobrazí priečinok s názvom „Prenos fotografií“. Proces je podobný ako v prípade služby Koofr, kde je obsah umiestnený v priečinku s názvom „Prenos údajov“. 

Facebook

Aktualizovaná funkcia exportu je k dispozícii od dnešného dňa

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Poznáme cenu ŠKODA ENYAQ iV s bohatou štandardnou výbavou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.