Ak na nich spozná priateľa, odporučí odoslanie fotky.

Sociálna sieť Facebook sprístupnila vybraným používateľom v Austrálii novú funkciu. Nazýva sa „Photo Magic“ a vyžaduje prístup k fotografiám, ktoré máte uložené v telefóne.

Ak si funkciu aktivujete a prístup povolíte, Messenger bude automaticky analyzovať každú novú fotografiu, ktorú odfotíte a uložíte. Ak na nej spozná niektorého z vašich priateľov zo sociálnej siete Facebook, pošle vám upozornenie, či fotku nechcete poslať danému používateľovi. V prípade Androidu dôjde k analýze po každom uložení novej fotografie. iOS aplikácia vykoná kontrolu fotiek raz za čas.

Photo Magic analyzuje fotografie v telefóne. Hľadá na nich FB priateľov

Photo Magic analyzuje fotografie v telefóne. Hľadá na nich FB priateľov

Funkcia je atypická tým spôsobom, že nepracuje s fotografiami, ktoré ste už nahrali na servery Facebooku. Namiesto toho pracuje s dátami vo vašom telefóne. Ako sme spomenuli, aplikácii to musíte povoliť. Photo Magic môžete takisto vypnúť, keď sa rozhodnete funkciu už nevyužívať.

Zatiaľ nie je známe, kedy bude novinka dostupná verejne.

Po uložení novej fotografie sa môže objaviť takáto notifikácia. Ak sa na fotke nachádza niektorý z FB priateľov

Po uložení novej fotografie sa môže objaviť takáto notifikácia. Ak sa na fotke nachádza niektorý z FB priateľov

Zdroj: Buzzfeed