Sociálna sieť bude príspevky zobrazovať v chronologickom poradí.

Facebook sa nám roky snaží servírovať obsah na základe jeho algoritmov, čo sa veľa používateľom nepáči, pretože chcú mať väčšiu kontrolu nad svojou “nástenkou”. Teraz je pre používateľov pripravený nový spôsob zobrazovania obsahu od priateľov, obľúbených položiek, stránok a skupín – chronologicky usporiadanú kartu Feed. Mark Zuckerberg iba pred pár hodinami zverejnil krátku ukážku tejto funkcie s tým, že ide o “jednu z najžiadanejších funkcií na Facebooku”.

Novinka má zabezpečiť, aby návštevníci a používatelia sociálnej siete nezmeškali žiadny príspevok od svojich priateľov, čo sa im doteraz mohlo veľmi jednoducho stať. Všetky dôležité novinky si tak odteraz budú môcť pozrieť na karte Feed.

Facebook Feeds pre iOSZdroj: PhoneArena
Facebook Feeds v systéme iOS

Aplikácia však bude aj naďalej primárne zobrazovať kartu Domov, na ktorej sa bude zobrazovať Facebookom “navrhovaný” obsah. Karta Feeds pritom rozšíri možnosti kontroly nad zobrazovaným obsahom.

V rámci karty Feeds bude možné vytvoriť zoznam obľúbených položiek pozostávajúci z priateľov, stránok a skupín, aby sa rýchlejšie a jednoduchšie dostali k svojmu obľúbenému obsahu. Ide teda o funkciu, ktorú už poznáme z Instagramu.

Nová karta s chronologicky zobrazovanými príspevkami začína byť dostupná pre niektorých používateľov systémov Android a iOS. Plné zavedenie tejto novinky sa očakáva v priebehu najbližších dní.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.