Teraz môžete vo svojich videách pre Facebook a Instagram legálne pridať ešte viac hudby.

Facebook sa zaoberal niektorými kritikami neplatného používania licencovanej hudby vo videách na rôznych platformách spoločnosti, ako je hlavne Instagram.

V septembri minulého roka bolo hlásené, že sociálna sieť vypláca stovky miliónov dolárov na vymazanie piesní pre tento druh použitia. Spoločnosť tiež uzavrela zmluvy so spoločnosťami Sony a Universal, ktoré vám umožnia používať príslušné katalógy vydavateľov v zdieľaných videách.

Teraz podľa správy v TechCrunch, Facebook podpísal dohodu s licenčnou skupinou ICE Services, ktorá uvoľní približne 31 miliónov hudobných diel z Veľkej Británie, Švédska a Nemecka, aby mohli byť použité vo videách, ktoré zdieľate na Instagram, Facebook, Messenger a Oculus.

Dohoda sa nevzťahuje na WhatsApp, lebo licenčná spoločnosť ju považuje za jednoduchú aplikáciu typu one-to-one. Je to hlavne kvôli tomu, že WhatsApp sa v súčasnosti používa ako čistý komunikačný nástroj podobný súkromným e-mailom, alebo správam, vysvetlil hovorca ICE pre TechCrunch.

Toto bude priebežne kontrolované ako sa situácia vyvinie. Podľa ICE je to prvá multiteritoriálna licencia, ktorú spoločnosť Facebook podpísala s licenčnou skupinou ako táto, ktorá spolupracuje so skupinami držiteľov práv ako sú PRS (UK), STIM (Švédsko) a GEMA (Nemecko).

Táto transakcia bude zahŕňať 160 území a zabezpečí, aby sa za svoju prácu zaplatilo 290 000 držiteľom práv a poskytne prístup k vymazanej hudbe pre tvorcov videí prostredníctvom katalógu, akým je už existujúci Zvukový katalóg.

zdroj: engadget

Prečítajte si aj:

Facebook údajne pripravuje vlastné inteligentné reproduktory. Na trhu by mohli byť už v júli

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.