Facebook už dávnejšie utrpel závažné narušenie bezpečnosti a tým sa odhalilo približne 50 miliónov používateľských účtov.

To bola len jedna z nepríjemností, ktoré priviedli spoločnosť k nevôli používateľov a orgánov, kvôli nakladaniu s osobnými údajmi. Zdá sa, že Facebook momentálne prijíma konkrétne opatrenia na zvýšenie bezpečnosti. Podľa správ z dôveryhodných zdrojov, Facebook vedie rokovania s niekoľkými spoločnosťami v oblasti kyberbezpečnosti, ktoré by sa mali stať súčasťou rozsiahleho portfólia Facebooku.

Potenciálni kandidáti ešte nie sú zverejnení, ale pokiaľ sa dohoda uzavrie, bude to len tretia akvizícia orientovaná na bezpečnosť. Dávnejšie (2012) spoločnosť Facebook zakúpila Acrylic Software, vývojára pre zabezpečenie aplikácie a o dva roky neskôr aj spoločnosť PrivateCore, ktorá poskytuje bezpečnú serverovú technológiu. Facebook v dnešnej dobe vlastní oddelenie kybernetickej bezpečnosti, ale niektoré externé know-how môžu povýšiť bezpečnosť na ešte vyššiu úroveň.

Online bezpečnosť sa stáva čoraz dôležitejšou. Bezpečnostní špecialisti sú v neustálej pohotovosti, kedy sú prenasledovaní hackermi a škodlivým softvérom. Je preto potrebné používať nástroje, ktoré sa neustále vyvíjajú v boji proti nezákonnému získavaniu údajov používateľov, ako aj cenných komodít v technickom svete. Všetko, čo spoločnosť Facebook musí teraz urobiť, je rozhodnúť, koľko je ochotná zainvestovať a vybrať si spoločnosť, ktorá poskytne najvhodnejší produkt pre jej potreby.

Očakáva sa, že do konca roka dôjde k dohode a malo by sa tak stať ešte pred zavedením nových bezpečnostných opatrení. Zmeny, ku ktorým aktuálne dochádza sa pravdepodobne neodrazia na používateľských skúsenostiach, ale sme si istí, že spoločnosť Facebook zaznamená zlepšenie hlavne v oblasti zabezpečenia, aby získala aspoň časť stratenej dôvery.

Zdroj: TheInformation

Prečítajte si aj:

Nová konkurencia pre YouTube? Facebook Watch je teraz dostupný pre všetkých

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.