Pretože nie sú priatelia ako priatelia.

Najnovšia betaverzia aplikácie Facebook pre Android obsahuje skrytú funkciu s názvom Privátny profil. Upozornil na ňu Devesh Logendran. Bohužiaľ, detailnejšie informácie nedokázal poskytnúť, nakoľko tlačidlo pre vytvorenie privátneho profilu aktuálne nefunguje ani v betaverzii.

Podľa popisu však predpokladáme, že Facebook experimentuje s novou funkciou, ktorá by umožnila vytvoriť špeciálny profil iba pre úzku skupinu používateľov. Sem by mohli patriť napr. rodinní príslušníci a najbližší priatelia. Zmysel privátneho profilu by mohol spočívať v jednoduchšom zdieľaní obsahu, ktorý chcete ukázať iba vašim najbližším.

Niekto by mohol polemizovať, či je Privátny profil potrebná funkcia, nakoľko sociálna sieť ponúka pomerne bohaté nastavenia súkromia a pri každom jednom zdieľaní si môžete zadefinovať cieľovú skupinu príspevku. Privátny profil by však celý proces výrazne zjednodušil, aby ste vždy nemuseli kontrolovať aktuálne nastavenie. Otázkou teda skôr ostáva, či bude Facebook vizuálne rozlišovať zdieľané príspevky z bežných profilov a privátnych profilov na vašej nástenke – aby sa nestalo, že omylom vyzradíte aj to, čo bolo určené iba pre pár priateľov.

Fakt, že Facebook testuje privátne profily ešte neznamená, že bude funkcia dostupná aj pre verejnosť. Sociálna sieť totiž pravidelne experimentuje s novinkami, ale nie všetky sa ukážu byť prínosom. Také sa do finálnej verzie nedostanú.

 

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

Čo robiť ak mi boli zablokované nejaké funkcie na Facebooku?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit