Lacnejší z dvojice stojí len 199 dolárov.

Na trhu inteligentných reproduktorov sa objavil najnovšie ďalší veľký hráč. Tým je spoločnosť Facebook, ktorá predstavila dvojicu inteligentných reproduktorov s veľkými displejmi a prednou kamerou, určenou na video hovory. Jej prítomnosť však mnohých znepokojuje najmä po nedávnych škandáloch s únikom osobných údajov o používateľoch sociálnej siete.

Lacnejší z dvojice reproduktorov sa bude predávať za cenu 199 dolárov. Ponúkne 10-palcový dotykový displej s rozlíšením 720 pixelov. Na prehrávanie hudby mu poslúžia aj dva vstavané reproduktory. Drahší z dvojice s cenou 349 dolárov ponúkne 15,6-palcový dotykový displej s rozlíšením 1080 pixelov. Ten však ponúkne dvojicu výrazne kvalitnejších reproduktorov a k tomu ešte subwoofer. Zároveň poteší displejom, ktorý sa môže mierne otáčať do všetkých strán.

Portal a Portal+, ako sa reproduktory volajú, budú obsahovať hlasovú asistentku Alexu od Amazonu. Časom spoločnosť predstaví zrejme vlastného hlasového asistenta, no nateraz si musia používatelia vystačiť s konkurenčnou asistentkou Alexou. Veľkým mínusom oboch zariadení je absencia obchodu s aplikáciami. Bežný používateľ tak z reproduktoru využije maximálne Messenger, Spotify a samotnú Alexu.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Facebook konečne spúšťa svoju zoznamku. Zatiaľ len v Kolumbii

Značky: