Pozrieť si videá rýchlejšie či pomalšie, ako je normálna predvolená rýchlosť, môže byť niekedy prínosom. Najväčší svetový videoportál YouTube ponúka túto možnosť už dlhodobo a pred časom sa k nemu pridal aj Facebook.

Zrýchlené prehrávanie videí na Facebooku najprv fungovalo len vo webovej verzii, v súčasnosti je už ale dostupné aj v aplikáciách pre Android ani iOS. Vo všetkých troch prípadoch sa k nastaveniu rýchlosti dá dostať veľmi jednoducho, stačí kliknúť na virtuálne tlačidlo nastavení, ktoré je zobrazené pri časovej osi ako klasické ozubené koliesko. Potom zostáva zvoliť rýchlosť prehrávania. Podobne ako na YouTube, aj Facebook umožňuje nastaviť rýchlosť od 0,5 až po dvojnásobnú rýchlosť.

Pri aplikáciách pre Android a iOS sme si pri nastavení rýchlosti všimli malý rozdiel. Zatiaľ čo u prvého menovaného systému sú rýchlosti ako 0,75 či 1,25, v prípade jablčných zariadení sú nahradené 0,8 a 1,2 rýchlosťou. Je to však skutočne iba drobný detail.

Nejde o veľkú novinku a mnohí používatelia ju zrejme ani nevyužijú, ale niekomu môže prísť vhod. Nižšia a vyššia rýchlosť sa, pochopiteľne, nehodí pri prehrávaní hudby, ale ak napríklad na Facebooku sledujete nejaké videoverzie podcastov či rôzne videá s hovoreným slovom, zrýchlenie môže byť vhodné a ušetrí trochu času. Spomalenie je zase možné využiť v prípade, ak si chcete podrobnejšie pozrieť nejakú scénu videa.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.