Aj keď podobnosť voči originálu je naozaj značná, skúsenejší fanúšik Apple sa určite oklamať nedá.

Do spustenia predpredaja iPhonu X (27.10.2017) ostáva len pár dní, pričom oficiálne sa predaj spustí až 3. novembra. Je takmer isté, že sa bude opakovať situácia z predošlých rokov, kedy slovenskí operátori i ostatní oficiálni distribútori zariadení od Apple, neboli schopní plne uspokojiť dopyt po nových iPhonoch a reálne preto môžeme očakávať ich doručenie až na prelome roka. Celkom ľahko tak môže nastať situácia, že k falošnému iPhonu X sa bežný človek bude vedieť dopracovať rýchlejšie, ako k originálnemu kusu s logom nahryznutého jablka.

Symbol S3

Táto situácia je reálna najmä u čínskych spotrebiteľov. Kde inde ako v Šen–Čene, ľudovo nazývaným tiež čínskym Silicon Valley, by sa nezrodila „dokonalá“ kópia aktuálne najdrahšieho smartfónu na svete. Symbol S3 od spoločnosti Hotwonder je smartfón s Androidom, prezlečený do tela najnovšieho iPhonu. Nedajte sa však oklamať telom, pretože v tomto prípade nejde o žiadne špičkové zariadenie. Symbol S3 sa s 2 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB vnútorným úložiskom radí maximálne do nižšej strednej triedy. Poháňa ho štvorjadrový procesor MediaTek MT6739 s taktom 1,3 GHz a použitým operačným systémom je Android vo verzii 8.0 Oreo.

Prvým zreteľným znakom, že nejde o iPhone X, je špecifický výrez v jeho hornej časti. Kým na originálnej verzii je výrez čierny, Symbol S3 disponuje výrezom bielej farby. To isté platí aj o rámoch displeja. Čínsku kópiu si dokonca budete môcť kúpiť aj vo verzii bez výrezu. 6 palcový IPS LCD displej s rozlíšením 1440 × 720 pixelov tiež výrazne zaostáva za vynikajúcim OLED displejom (rozlíšenie 2436 × 1125 pixelov) originálnej verzie. Nečakajte ani bezdrôtové nabíjanie a určite nie odomykanie rozpoznaním tváre či iné funkcie pokrokovej TrueDepth kamery.

Za pozornosť stojí až štvorica kamier, ktorou sa Hotwonder rozhodol svoj klon vybaviť. Do výrezu umiestnil dvojicu 5 Mpx, respektíve 2 Mpx „selfie“ kamier, kým v zadnej časti si svoje miesto našla dvojica s rozlíšením 13 Mpx, respektíve 2 Mpx. Symbol S3 vyhráva azda iba vo veľkosti kapacity batérie. Kým batéria iPhone X disponuje kapacitou 2716 mAh, jeho klon sa môže pochváliť 2900 mAh kapacitou. Samotná kapacita však samozrejme nie je garanciou dlhšej výdrže v pohotovostnom režime a z pohľadu koncového používateľa ide preto len o zanedbateľný detail.

Symbol S3

Do predaja v Číne sa má klon iPhonu dostať v priebehu nasledujúcich dní. Konečná cena Symbol S3 v tejto chvíli zatiaľ známa nie je, dá sa ale očakávať, že za jeden iPhone X si pravdepodobne budete vedieť kúpiť 4 až 5 jeho kópií. Otázka je, prečo by ste to robili.

Zdroj: Engadget

 

Prečítajte si aj:

Dodávky iPhone X sa môžu oneskoriť pre výrobné problémy

 

 

Značky: