Čínska audio spoločnosť FiiO včera predstavila nový hudobný prehrávač s USB-C portom.

Nový štandard USB je pri hudobných prehrávačoch stále raritou. Fiio M7 bude mať tento port k dispozícii. Dá sa použiť na nabíjanie, synchronizáciu, ako aj na prehrávanie hudby cez slúchadlá s USB-C konektorom.

Slúchadlá, ktoré pracujú s portom, musia obsahovať vlastný DAC prevodník na konverziu zvuku a vzhľadom na aktuálny stav slúchadiel USB-C je pravdepodobné, že nebudú veľmi kvalitné. Alebo prinajmenšom nebudú tak dobré, aby dokázali reprodukovať výstupnú kvalitu audia, ktorá vychádza zo vstavaného DAC prevodníka z FiiO M7, keď sa používa s tradičnými slúchadlami.

Model M7 je inak štandardným štýlovým hudobným prehrávačom pre rok 2018. Na prednej strane ponúka malý 3,2” dotykový displej, pevné hliníkové telo a fyzické tlačidlá na celkové ovládanie prehrávača.

Spoločnosť FiiO tvrdí, že prehrávač podporuje rôzne formáty bezstratového zvuku. Toto kvalitné audio dokážete využiť hlavne pri káblových slúchadlách. V prípade, že by ste chceli používať Bluetooth slúchadlá, tak sa nezabudlo ani na podporu kodekov aptX-HD a LDAC.

V M7 nájdete aj FM rádio. Menšie sklamanie sa dostaví pri pohľade na technické parametre, kde chýba podpora Wi-Fi. V tomto prípade nie je možné využívať streamovacie služby, ako napríklad Spotify.

Pokiaľ nebude absencia Wi-Fi pripojenia a tým pádom aj strata streamovacích služieb problém, tak vám tento šikovný prehrávač výborne poslúži na prehrávanie súborov vo vysokom rozlíšení. Aj keď v tomto prípade narazíte na jeden menší problém. Tým je malá, iba 2 GB interná pamäť, ktorá sa dá rozšíriť MicroSD kartou. Na jedno nabitie by mala batéria v M7 vydržať až 20 hodín

FiiO M7 je dostupný celosvetovo a očakávaná cenovka sa bude odvíjať od ceny 200 dolárov pre americký trh. Tento prehrávač patrí do strednej kategórie tohto čínskeho producenta a je zameraný na poslucháčov, ktorí chcú kvalitu za prijateľnú cenu.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Mighty je hudobný prehrávač pre službu Spotify. Vyzerá ako iPod Shuffle

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.