Najnovšiemu dielu japonskej RPG ságy sa darí.

Najnovší diel jednej z najstarších herných ság, Final Fantasy XVI, je evidentne komerčne úspešný. Oficiálne bol uvedený 22. júna 2023 a už počas prvého týždňa sa z neho predalo viac ako tri milióny kópií. Vydavateľ, spoločnosť Square Enix, o tom informovala na sociálnej sieti Twitter s tým, že ide o fyzické nosiče aj digitálne verzie hry.

Toto číslo je ešte pôsobivejšie, keď si uvedomíme, že ide o čísla výhradne pri konzole PlayStation 5, keďže nové Final Fantasy je pre ňu zatiaľ exkluzívnym titulom. Pre porovnanie, z Final Fantasy XV sa v roku 2016 počas týždňa uvedenia na trh predalo až päť miliónov kusov, ale to bol multiplatformový titul dostupný pre PS4 aj Xbox One.

Toto číslo mierne zaostáva tiež za nedávnym remakom Final Fantasy 7, čo je asi najznámejšia hra celej série. Z nej sa počas prvých troch dní od uvedenia na trh predalo 3,5 milióna kusov. Aj v tomto prípade bol ale remake dostupný na viacerých konzolách.

Všetky tieto čísla však blednú v porovnaní s korunovačným klenotom spoločnosti Nintendo, hrou The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Z nej sa predalo až 10 miliónov kópií len za púhe tri dni.

K úspešnému vykročeniu Final Fantasy XVI určite prispeli aj pozitívne prvé recenzie. V nich autori chválili nádherné prostredie, veľkolepých bossov a dobre vyladený súbojový systém.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.