K dispozícii by mal byť v polovici roka.

Mozilla pracuje na novom dizajne pre prehliadač Firefox. Na túto informáciu upozornil portál ghacks.net. Nový dizajn má kódové označenie Photon a k dispozícii by mal byť s verziou Firefox 89, ktorej vydanie je naplánované na 18. mája 2021.

Firefox priniesol poslednú väčšiu aktualizáciu dizajnu v novembri 2017 s vydaním verzie Firefox 57. Prehliadač sa odvtedy dočkal menších úprav používateľského rozhrania, avšak na výraznejší redizajn stále čaká.

Vývoj nového dizajnu pre Firefox je stále v rannom štádiu, takže k dispozícii je iba minimum informácií a žiadne obrázky, ktoré by naznačovali, čo môžeme od nového Firefoxu očakávať. Aj samotná Mozilla sa podľa dostupných informácií stále rozhoduje, ktorý z rozličných konceptov použije ako základ pre finálnu verziu redizajnu.

Pokiaľ však používate predfinálnu verziu prehliadača Firefox vo verzii Nightly, Beta alebo Development, nový dizajn si môžete aktivovať už dnes. Zatiaľ sa síce neprejavia žiadne vizuálne zmeny, avšak hneď, ako budú dostupné, sa aplikujú aj vo vašom prehliadači.

Aby ste si aktivovali nový dizajn, je potrebné otvoriť stránku about:config, vyhľadať si položku browser.proton.enabled a zmeniť nastavenie na TRUE. Následne stačí reštartovať prehliadač. Avšak, ako už bolo spomenuté, zatiaľ nenastane žiadna vizuálna zmena – úpravy rozhrania sa budú postupne aktivovať počas nasledujúcich týždňov a mesiacov.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Firefox 81: Vyplní PDF formuláre a má novú tému

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit