Používateľské rozhranie sa týmto zariadeniam zatiaľ neprispôsobí.

Prehliadač Firefox síce nie je najpoužívanejším prehliadačom, ale má svoju fanúšikovskú základňu, ktorá oceňuje ponúkané výhody. Pokým tento prehliadač používa väčšina používateľov na svojich počítačoch alebo smartfónoch, tak sú aj takí, ktorí výhody prehliadača od Mozilly využívajú aj na tablete. Práve v súvislosti s Android tabletmi sa objavili negatívne recenzie, ktoré tvrdia, že prostredie Firefoxu nie je pre ne dostatočne optimalizované.

Mozilla samozrejme poskytla spätnú väzbu, v ktorej však tvrdí, že jej tím momentálne nepracuje na optimalizácii prostredia prehliadača pre používanie s tabletmi. Zdá sa však, že tento stav sa v najbližšej dobe nezmení. Dobrou správou pritom je, že ide iba o momentálny stav, čo znamená, že spoločnosť lepšiu podporu pre tablety prehodnotí a v budúcnosti pravdepodobne implementuje.

TabletZdroj: elements.envato.com

Mozilla reagovala na recenziu prehliadača Firefox, v ktorej bolo uvedené, že používateľ prešiel na iný prehliadač kvôli nedostatočnému prispôsobeniu používateľského rozhrania pre tablety. Mozilla vzápätí reagovala vyhlásením:

Tím Firefoxu pre Android by rád investoval viac do optimalizácie prehliadača pre tablety. V súčasnosti sa však tím zameriava na položky s vyššou prioritou v pláne produktu. Dúfame, že sa k tomu vrátime, ak nám to čas a zdroje umožnia.“

Na základe tejto reakcie sa však zdá, že Mozilla sa s nedostatočnou optimalizáciou používateľského rozhrania pre tablety príliš netrápi a skôr jej prikladá nízku prioritu. Z príspevku je však cítiť aj nádej, že v budúcnosti tento nedostatok vyrieši lepšie prispôsobenou verziou prehliadača Firefox už aj pre tablety. 

Aj napriek spätnej väzbe používateľov tabletov, že rozhranie Firefoxu nie je plne optimalizované pre tablety, tak Mozilla vie, aké sú priority. To dokazuje aj množstvo nových funkcií, ktoré nedávno dorazili do aplikácie Firefox pre Android, ktoré zahŕňajú napríklad tmavý režim a rozšírenie webového archívu.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.