Presný dátum jeho vydania však stále nie je známy.

Pre niekoľkými dňami sa na internete objavila diskusia, ktorá sa venovala prehliadaču Firefox. Niekoľko používateľov v nej vyjadrilo svoju nespokojnosť vo veci jeho prispôsobenia prostrediu tabletov, avšak Mozilla, ako vývojár prehliadača Firefox tvrdil, že momentálne nepracuje na tejto optimalizácii. Hoci bezprostredne po tomto vyjadrení sa zdalo, že tento stav sa v najbližšej dobe nezmení, tak sa dozvedáme, že situácia okolo prehliadača Firefox sa vyvíja celkom inak. Spoločnosť údajne už začala pracovať na novom prostredí prehliadača Firefox pre tablety.

Portál AndroidAuthority však dodáva, že aj napriek tomu, že spoločnosť na novom redizajne prehliadača Firefox pre tabletu pracuje, tak je možné, že táto verzia tak skoro nebude vydaná.

firefox logoZdroj: www.expertreviews.co.uk

Všetko to začalo začiatkom tohto mesiaca, kedy zástupca Mozilly odpovedal na používateľskú recenziu obchodu Google Play o nedostatočnom prispôsobení prehliadača Firefox prostrediu pre tablety. Z príspevku  zástupcu spoločnosti sa dalo vyčítať, že používateľské rozhranie pre tablety má pre vývojársky tím nízku prioritu a momentálne na ňom nepracuje. Zistilo sa však, že tím prehliadača Firefox už začal pracovať na používateľskom rozhraní pre tablety a čoskoro by mohol pokračovať vo vývoji.

Na základe nových informácií sa však zdá, že Mozilla by mala vo svojich prácach na používateľskom prostredí pre tablety výraznejšie pokročiť v prvej polovici roka 2024. Jeden z prvých návrhov prehliadača Firefox pre tablety pridáva lištu kariet, čo je možné vidieť vo videu nižšie. Hoci používateľské rozhranie verzie prehliadača Firefox pre tablety je pravdepodobne stále vzdialené, avšak už nie tak, ako sa pôvodne predpokladalo.

Hoci tablety nie sú pre Mozillu stále prioritou, tak dobrou správou je, že Firefox pre Android iba nedávno získal viac ako 450 rozšírení. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.