Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo sa môže nachádzať na druhej strane planéty, pod vašimi nohami?  

Ak patríte do skupiny ľudí, ktorých to zaujíma, tak môžete začať kopať (to bude nadlho 🙂 ), „prehľadávať internety“ alebo vyskúšať, presnejšie navštíviť web Floom, za ktorým stojí spoločnosť Google. Tento web vám odhalí presne ten kus zeme, ktorý sa nachádza pod vašimi nohami. Stačí vám na to smartfón s Androidom + odsúhlasenie použitia kamery týmto webom, prístupu k polohe a pod. Je veľmi dôležité, aby ste mali najnovšiu verziu prehliadača Google Chrome, inak to nepôjde.

Floom

Floom

Ako to funguje? Jednoducho, pomocou rozšírenej reality (AR) vytvorí tento web virtuálny vír, ktorý sa pomyselne prevŕta na druhú stranu zemegule a ukáže vám to, čo sa nachádza pod vašimi nohami (satelitná fotografia z Google máp). Ak vás daný kus zeme zaujme, môžete sa jednoducho prekliknúť do aplikácie Google Earth a preskúmať ho podrobnejšie.

Určite ste už počuli výraz „protinožci“, ktorým sa označujú prevažne obyvatelia Austrálie, no pod našimi nohami Austrália nie je. Ak si však trošku zaplávate, tak sa môžete pozrieť aj tam. A čo je pod našimi nohami? To vám neprezradíme mi, ale Floom, vyskúšajte to.

Floom

Floom

Na záver dodajme, že Floom spolupracuje iba s Android zariadeniami, iOS zariadenia túto možnosť nemajú, nakoľko nepodporujú štandard WebXR.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Google mapy: Tento trik musíte poznať!

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE