Fortnite by týmto konečne dobehlo konkurenciu.

Fortnite síce nebolo prvou hrou žánru battle royal, ale postupom času sa stalo jednou z najznámejších a najhrávanejších. Na rozdiel od konkurentov ju však vždy bolo možné hrávať iba z pohľadu tretej osoby, teda hráč videl na obrazovke celú svoju hernú postavu.

Zdá sa, že sa to čoskoro zmení. Pár používateľov, ktorí sa radi šprtajú v kódoch hier a programov totiž tvrdí, že v dátach hry našli dôkazy o existencii režimu prvej osoby, teda herného štýlu, keď hráč vidí len ruky a zbraň svojej postavy.

Jeden z nich, ktorý si hovorí Hypex, na Twitteri uvádza, že režim prvej osoby bude do hry pridaný v ďalšej hernej sezóne. Tá je už doslova za dverami, keďže podľa FortniteStatus na Twitteri by sa aktuálna sezóna mala skončiť už 8. marca a nová ju nahradí o deň neskôr. Takže vtedy by asi mohol byť spustený aj pohľad prvej osoby.

Hlavní konkurenti Fortnite ako PUBG, Call of Duty: Warzone či Apex Legends už pohľad prvej osoby majú, takže Fortnite, za ktorým stojí spoločnosť Epic Games, by konečne dorovnala konkurenciu.

Battle royale je špecifický herný žáner, pri ktorom spravidla desiatky hráčov bojujú na jednej mape, ktorá môže mať rôznu veľkosť. Herná plocha sa ale postupne zmenšuje a ak ak hráč zostáva v takzvanej nebeznečnej zóne, začne mu ubúdať zdravie až napokon zomrie.

Hráči sú teda nútení postupovať do stredu zmenšujúcej sa bezpečnej zóny a bojovať na čoraz menšom priestore. Víťazom sa stáva posledný žijúci hráč, alebo herný tím.

Zdroj: Eurogamer.net, Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.