Google vylepšil obľúbenú službu.

Fotky Google majú po novom bohatšie možnosti editácie fotografií. Aplikácia pôvodne ponúkala automatické vylepšenie fotografie a úpravu svetla a farieb. Takisto ste mohli fotku „oživiť“ a aplikovať vinetáciu. V ponuke bolo aj niekoľko filtrov.

Nové úpravy sú prehľadnejšie a bohatšie z hľadiska dostupných možností. Editor teraz ponúka rýchlu úpravu fotky – môžete aplikovať automatické vylepšenie alebo niektorý z filtrov. Pokročilá editácia fotiek obsahuje na prvý pohľad iba tri možnosti – Jas, Farba a Oživenie, avšak dispozícii sú aj ďalšie doplnkové nastavenia ako odtieň pokožky, kontrast, expozícia atď. Vinetácia, ktorá bola v starej verzii samostatným nastavením, je teraz taktiež doplnkovým nastavením.

Na tomto obrázku možno vidieť staré nastavenia v mobilnej aplikácií a nové nastavenia vo webovom rozhraní (pravý stĺpec)

Na tomto obrázku možno vidieť staré nastavenia v mobilnej aplikácií a nové nastavenia vo webovom rozhraní (pravý stĺpec)

Z noviniek dávame do pozornosti najmä nastavenia odtieň pokožky a tmavomodrá, ktoré nájdete pod nastavením Farba. Prvé doplnkové nastavenie vylepší saturáciu fotky tak, aby koža vyzerala prirodzenejšie. Druhé nastavenie je vhodné, ak chcete vylepšiť farbu oblohy alebo vody.

Google takisto zdokonalil nástroj na automatickú tvorbu videí. Ten vám teraz vytvorí video z fotiek a klipov so spoločnou tematikou. Pripomeňme, že Fotky Google ponúkajú aj neobmedzené cloudové úložisko pre vaše fotky a videá „vo vysokej kvalite„.

Nový editor fotiek je už dostupný cez webové rozhranie a takisto aj v mobilných aplikáciách pre iOS a Android. Pravdepodobne si však budete musieť pár dní počkať, až bude aktualizovaná verzia aplikácie dostupná v obchodoch Google Play a App Store.

Google Play
App Store

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

PhotoScan od Google dokáže vaše staré fotky preniesť do digitálneho sveta

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit